+383 38 222 223 / [email protected]

Drejtuesit e KOK-ut morën pjesë në Samitin Botëror të Sportit dhe Biznesit të organizuar nga SportAccord

Drejtuesit e KOK-ut, presidenti Ismet Krasniqi, sekretari i përgjithshëm, Besim Aliti dhe nënpresidenti, Milaim Kelmendi, kanë marrë pjesë në Samitin Botëror të Sportit dhe Biznesit të organizuar prej 7 – 11 prill 2024 nga SportAccord në Birmingham të Britanisë së Madhe. Ata e kanë shfyrtëzuar SportAccordin edhe për takime me drejtues të organizatave të ndryshme.… Continue reading Drejtuesit e KOK-ut morën pjesë në Samitin Botëror të Sportit dhe Biznesit të organizuar nga SportAccord

KOK nënshkruan memorandum bashkëpunimi me MKRS-në

Komiteti Olimpik i Kosovës ka nënshkruar memorandumin e bashkëpunimit me Ministrinë për Kulturë, Rini e Sport, përmes së cilit parashihet mbështetja financiare e MKRS-së për KOK-un për vitin 2024. Në emër të KOK-ut, nënshkroi presidenti Ismet Krasniqi, kurse për MKRS-në, zëvendësministrja, Daulina Osmani. Memorandumi i këtij viti parasheh rritje të mbështetjes për KOK-u në krahasim… Continue reading KOK nënshkruan memorandum bashkëpunimi me MKRS-në

U mbajt tryeza e pestë e sportit

Përfaqësues të institucioneve, federatave sportive dhe të komunitetit sportiv u bënë përsëri bashkë në platformën “Tryeza e Sportit”, e pesta më radhë e organizuar nga Ministria e Sportit në bashkëpunim me Komitetin Olimpik të Kosovës. Qëllimi i këtij takimi ishte diskutimi mes akterëve të sportit në raport me prioritetet e politikave sportive për vitin 2024.… Continue reading U mbajt tryeza e pestë e sportit

Vendimet e mbledhjes së 31-të të BE të KOK-ut

Bordi Ekzekutiv i KOK-ut, nën udhëheqjen e presidentit Ismet Krasniqi, mbajti mbledhjen e 31-të, të parën për vitin 2024. Më poshtë mund të gjeni vendimet e dala:

Arben Fetahu, emërohet anëtar i ri i Bordit Ekzekutiv të KOK-ut

Kryetari i Federatës së Basketbollit të Kosovës, Arben Fetahu, është emëruar anëtar i ri i Bordit Ekzekutiv (BE) të Komitetit Olimpik të Kosovës (KOK). Pikërisht BE ka miratuar unanimisht propozimin e presidentit Ismet Krasniqi, deri në miratimin nga Asambleja e Punës së KOK-ut. Fetahu do të zëvendësojë Jeton Beqirin, ish-kryetar i Federatës së Pingpongut të… Continue reading Arben Fetahu, emërohet anëtar i ri i Bordit Ekzekutiv të KOK-ut

Top 10 arritjet e KOK-ut në vitin 2023

Komiteti Olimpik i Kosovës po e mbyll një tjetër vit me plotë suksese. Këtë herë kemi renditur top 10 arritjet më të mëdha. Arritja më e madhe dhe historike është ajo e 8 shtatorit 2023, ku kandidatura e Kosovës triumfoi në Asamblenë e Përgjithshme të Komitetit Ndërkombëtar të Lojërave Mesdhetare (ICMG). Me këtë rast, Kosova… Continue reading Top 10 arritjet e KOK-ut në vitin 2023

KOK dhe BKT Kosova nënshkruajnë kontratë sponsorizimi për 10 vite në vlerë 3 mln. Euro

Komiteti Olimpik i Kosovës (KOK) dhe BKT Kosova kanë thelluar bashkëpunimin, duke nënshkruar  kontratë të re sponsorizimi. Kontrata e re, vlen për 10 vitet e ardhshme, ndërsa vlera e saj totale është 3 milionë euro, që e bënë BKT Kosovën, sponsorin më të madh ndonjëherë në Komitetin Olimpik të Kosovës. Kontrata u nënshkrua nga presidenti… Continue reading KOK dhe BKT Kosova nënshkruajnë kontratë sponsorizimi për 10 vite në vlerë 3 mln. Euro

KOK dhe KOKSH nënshkruan memorandum bashkëpunimi, si dhe u pritën nga kryeministri Edi Rama dhe ministrja Ogerta Manastirliu

Komiteti Olimpik i Kosovës dhe Komiteti Olimpik Kombëtar i Shqipërisë, kanë nënshkruar memorandum bashkëpunimi, përmes të cilit bëhet unifikimi i ngjarjeve sportive të përbashkëta, si kampionatet dhe ngjarjet tjera sportive kombëtare të përbashkëta. Qëllimi i këtij memorandum është rritja e cilësisë së sportistëve, promovimi, shkëmbimi dhe pikëpamjet mbi çështjet që lidhen me sportin. Memorandumi u… Continue reading KOK dhe KOKSH nënshkruan memorandum bashkëpunimi, si dhe u pritën nga kryeministri Edi Rama dhe ministrja Ogerta Manastirliu

KOK dhe Ambasada e Francës organizuan punëtorinë e radhës për ndryshimet klimatike

KOK në bashkëpunim me Ambasadën e Francës në Kosovë, dhe nën udhëheqjen e organizatës “Climate Awareness Association”, ka mbajtur punëtorinë e radhës “ECO-SHIFT” për ndryshimet klimatike (Climate fresk), në kuadër të projektit “Ocean”. ECO-SHIFT është punëtori që ofron njohuri rreth ekonomisë qarkore dhe tranzicionit ekologjik, një model i ri ekonomik që trajton menaxhimin e mbeturinave,… Continue reading KOK dhe Ambasada e Francës organizuan punëtorinë e radhës për ndryshimet klimatike