+383 38 222 223 / [email protected]

KOK nënshkruan kontratat me 44 bursistë “Shpresa Olimpike 2024”

Komiteti Olimpik i Kosovës (KOK) ka nënshkruar sot kontratat me 44 bursistë të rinj “Shpresa Olimpike 2024”, të cilët do të mbështeten nga KOK-ut me paga mujore në vlerë 150 euro. Në emër të KOK-ut, nënshkroi presidenti Ismet Krasniqi, ndërsa nga pala tjetër, sportisti dhe federata. Sportistët iu takojnë moshës deri në 21 vjet, ndërsa… Continue reading KOK nënshkruan kontratat me 44 bursistë “Shpresa Olimpike 2024”

Ndryshime në listën e bursistëve olimpikë Paris 2024

Bordi Ekzekutiv i KOK-ut, në mbledhjen e fundit ka vendosur të bëjë ndryshime në listën e bursave olimpike Paris 2024, varësisht nga performanca e sportistëve. Me këtë rast, marrë parasysh rezultatet në vazhdimësi të xhudistëve, Laura Fazliu dhe Akil Gjakova, atyre iu është rritur mbështetja nga 750 ne 1000 dollarë. Fazliu dhe Gjakova ndodhen brenda… Continue reading Ndryshime në listën e bursistëve olimpikë Paris 2024

Përzgjedhen 42 bursistë “Shpresa Olimpike 2024”

Komiteti Olimpik i Kosovës do të vazhdojë mbështetjen për sportistët, ku këtë herë ka përzgjedhur 42 bursistë “Shpresa Olimpike 2024”. Bursistët, që vijnë nga 19 sporte olimpike, i takojnë moshës deri në 21 vjet. Sportistët do të mbështeten nga KOK-u me nga 150 euro në muaj për gjatë gjithë vitit 2024. Përzgjedhja e 40 të… Continue reading Përzgjedhen 42 bursistë “Shpresa Olimpike 2024”

Përzgjedhen 10 shpresat olimpike 2024

Bordi Ekzekutiv i KOK-ut, ka miratuar listën e komisionit të sportit për përzgjedhjen e 10 shpresave olimpike 2024, të cilët do të mbështeten nga Ministria për Kulturë, Rini e Sport (MKRS). Bursistët, të moshës 15-21 vjeç, vijnë nga sportet e xhudos, mundjes, taekwondosë, boksit dhe atletikës. Bursistët mbështeten me nga 150 euro në muaj, sipas… Continue reading Përzgjedhen 10 shpresat olimpike 2024

KOK nënshkroi kontratat me 32 bursistë “Shpresa Olimpike 2023”

Komiteti Olimpik i Kosovës (KOK) ka nënshkruar kontrata me 32 bursistë “Shpresa Olimpike 2023”, të cilët do të mbështeten nga KOK-u. Bursistët, që iu takojnë moshës 14-21 vjeç, do të përfitojnë nga 150 euro në muaj gjatë tërë vitit 2023. Duke folur për mbështetjen, presidenti i KOK-ut, Ismet Krasniqi, tha se numri i bursistëve është… Continue reading KOK nënshkroi kontratat me 32 bursistë “Shpresa Olimpike 2023”

Published
Categorized as Bursistët

KOK rrit vlerën e bursave olimpike Paris 2024, për 2880 euro në muaj

Bordi Ekzekutiv i KOK-u ka vendosur që deri në Lojërat Olimpike Paris 2024, të rrit vlerën e bursave olimpike për 22 bursistët e KOK-ut. Rritja është bërë në bazë të rezultateve të arritura nga sportistët gjatë vitit 2022. Rritja më e madhe, prej 300 eurosh, është bërë për kampionet olimpike, Distria Krasniqi e Nora Gjakova,… Continue reading KOK rrit vlerën e bursave olimpike Paris 2024, për 2880 euro në muaj

Published
Categorized as Bursistët

31 bursistë “Shpresa Olimpike 2023”, do të mbështeten nga KOK-u

Komiteti Olimpik i Kosovës do të vazhdojë mbështetjen për sportistët përmes dhënies së bursave të ndryshme. Këtë herë, Bordi Ekzekutiv i KOK-ut, ka aprovuar listën e komisionit të sportit, për të çuar në 31 nga 25 sosh, numrin e bursistëve “Shpresa Olimpike 2023”, të cilët do të përfitojnë bursa mujore direkt nga të hyrat e… Continue reading 31 bursistë “Shpresa Olimpike 2023”, do të mbështeten nga KOK-u

Published
Categorized as Bursistët

Përzgjedhen 10 “Shpresat Olimpike 2023”, që mbështeten nga MKRS

E martë,  27 dhjetor 2022 Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës (KOK) ka miratuar raportin e komisionit të sportit për përzgjedhjen e 10 shpresave olimpike 2023. Bursistët, do të mbështeten me nga 150 euro në muaj nga Ministria për Kulturë, Rini e Sport (MKRS), sipas rregullores për ndarjen e bursave për shpresat olimpike dhe… Continue reading Përzgjedhen 10 “Shpresat Olimpike 2023”, që mbështeten nga MKRS

Published
Categorized as Bursistët

U nënshkruan bursat me 24 bursistë “Shpresa Olimpike 2022”

Komiteti Olimpik i Kosovës ka nënshkruar sot bursat me 24 bursistë “Shpresa Olimpike 2022”, të cilët do të përfitojnë bursa mujore në vlerë 150 euro. Bursistët vijnë nga 11 federata të sporteve olimpike. Ceremonia e nënshkrimit u bë me rastin e shënimit të 6 Prillit – Ditës Ndërkombëtare të Sportit për Paqe dhe Zhvillim. Presidenti… Continue reading U nënshkruan bursat me 24 bursistë “Shpresa Olimpike 2022”

Published
Categorized as Bursistët

Kompletohet lista prej 24 Shpresave Olimpike 2022

Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës ka miratuar listën e komisionit të sportit për shtimin e shtatë bursistëve Shpresa Olimpike 2022, të cilat kanë quar në 24 numrin e përgjithshëm të Shpresave Olimpike 2022. Shtatë Shpresat Olimpike të përzgjedhura nga komisioni janë: Jon Gashi (taekwondo), Blin Kuka (xhudo), Suela Canolli (boks), Dren Spahiu (skitari),… Continue reading Kompletohet lista prej 24 Shpresave Olimpike 2022

Published
Categorized as Bursistët