+383 38 222 223 / [email protected]

Besim Aliti

Sekretar i Përgjithshëm

Pozita: Sekretar i përgjithshëm i Komitetit Olimpik të Kosovës

Periudha: Prej 1 shtator 2021

Datëlindja: 04.09.1989

Vendlindja: Tetovë, Maqedoni e Veriut

E-mail: [email protected]

Tel: +383 43 726 181

Edukimi

–  I licencuar si profesionist në menaxhimin e projekteve – Kolegji i Teknologjisë “Alfred State” (SUNY) – New York, SHBA – 2016

–   PhD kandidat në Fakultetin Ekonomik/Menaxhment – Universiteti “Josip Juraj Strossmeyer” – Osijek, Kroaci – 2014

–  Bursist i Akademisë Olimpike Ndërkombëtare në Greqi, Athinë – 2014

–   Pjesëmarrës i Akademisë Olimpike Ndërkombëtar për të Rinj, Olimpia, Greqi – 2013

–   Diplomë Master në menaxhim sporti dhe kineziologji – Univerziteti i Zagrebit, Kroaci – 2013

–  Universiteti Politeknik i Madridit – Madrid, Spanjë – 2012/2013

–  IPPAS – Analiza e performancës në sport “Middlesex University London” – seminar i mbajtur në Hungari – 2012


Karriera

–  Menaxher sportiv në Asociacionin e Sportit Universitar Evropian (EUSA), 2016 – 2021.

–  Menaxher i lartë në Lojërat Islamike të Solidaritetit “Baku 2017”, prill – qershor 2017

–  Bashkëpunëtor i jashtëm – Menaxhimi i sportit në Universitetin e Zagrebit, Kroaci, shkurt 2016 – (aktual)

–  Delegat teknik i karatesë në Asociacionin e Sportit Universitar të Evripës (EUSA), Ljubljanë, Slloveni – dhjetor 2016

–  Menaxher kryesor i projektit në Lojërat Evropiane Universitare 2016, Zagreb, Kroaci, shtator 2015 – dhjetor 2016

–  Zëvendës menaxher i garave të FIBA Eurobasket 2016, Zagreb, Kroaci – gusht – shtator 2015

–  Menaxher operativ i Lojërave Evropiane Baku 2016 (BEGOC), Baku, Azerbajxhan – qershor 2014 – korrik 2015

–  Koordinator i Ditës Ndërkombëtare të Kombeve të Bashkuara të Sportit për Zhvillim dhe Paqe, janar – prill 2014

–  Koordinator kombëtar i Asociacionit ndërkombëtar të sportit dhe kulturës “Now we move – move week Croatia 2013”, Kopenhagë, Danimarkë, – qershor – tetor 2013

–  Drejtor ekzekutiv i Kampionat Evropian të Karatesë “Poreç 2021”


Sportet e praktikuara

Karateist i Kombëtares së Kroacisë – 2010 – 2013


Gjuhët e huaja

–  Kroate/Serbe

–  Angleze

–  Spanjolle

–  Gjermane

–   Ruse