+383 38 222 223 / [email protected]

Top 10 arritjet e KOK-ut në vitin 2023

Komiteti Olimpik i Kosovës po e mbyll një tjetër vit me plotë suksese. Këtë herë kemi renditur top 10 arritjet më të mëdha. Arritja më e madhe dhe historike është ajo e 8 shtatorit 2023, ku kandidatura e Kosovës triumfoi në Asamblenë e Përgjithshme të Komitetit Ndërkombëtar të Lojërave Mesdhetare (ICMG). Me këtë rast, Kosova… Continue reading Top 10 arritjet e KOK-ut në vitin 2023

Vendimet e mbledhjes së 30 të BE të KOK-ut

Bordi Ekzekutiv i KOK-ut, nën udhëheqjen e presidentit Ismet Krasniqi, mbajti mbledhjen e 30-të, të fundit për këtë vit, në të cilën shqyrtoi pika të ndryshme të rendit ditës. Mbledhja nisi me një minutë heshtje në nderim të trajnerit të basketbollit, Ilmen Bajra, i cili u nda nga jeta në moshën 33-vjeçare. Më poshtë gjeni… Continue reading Vendimet e mbledhjes së 30 të BE të KOK-ut

Capralos i impresionuar me të arriturat e KOK-ut dhe sportistëve tanë

Presidenti i Komitetit Olimpik të Evropës (EOC), Spyros Capralos, është ndier i impresionuar me të arriturat e KOK-ut në dy-tri vitet e fundit dhe sukseset e sportistëve tanë. I pari i lëvizjes olimpike të Evropës, bashkë me presidentin e KOK-ut, Ismet Krasniqi, dolën në konferencë për media, pas vizitës dy ditëshe të Capralos, i bëri… Continue reading Capralos i impresionuar me të arriturat e KOK-ut dhe sportistëve tanë

Presidenti i EOC-ut, Spyros Capralos, u prit nga kryeministri Kurti dhe ministri Çeku

Presidenti i Komitetit Olimpik të Evropës (EOC), Spyros Capralos dhe sekretari i përgjithshëm, Raffaelo Pagnozi, janë pritur nga kryeministri Albin Kurti dhe ministri për Kulturë, Rini e Sport, Hajrulla Çeku. Capralos shoqërohej nga drejtuesit e KOK-ut, presidenti Ismet Krasniqi e sekretari i përgjithshëm, Besim Aliti, si dhe drejtuesit e KOKSh-it, presidenti Fidel Ylli e sekretari… Continue reading Presidenti i EOC-ut, Spyros Capralos, u prit nga kryeministri Kurti dhe ministri Çeku

Presidenti i EOC-ut, Spyros Capralos, vizitoi KOK-un

Presidenti i Komitetit Olimpik të Evropës, Spyros Capralos, i shoqëruar nga sekretari i përgjithshëm, Raffaelo Pagnozi, kanë vizituar sot Komitetin Olimpik të Kosovës, me rastin e vizitës që po ia bëjnë vendit tonë. Drejtuesit e EOC-ut, u pritën nga krerët e KOK-ut, presidenti Ismet Krasniqi dhe sekretari i përgjithshëm, Besim Aliti, ndërsa të pranishëm në… Continue reading Presidenti i EOC-ut, Spyros Capralos, vizitoi KOK-un

Medalisti botëror dhe Evropian që la Suedinë për Kosovën

Në vitin 2022 fitoi medaljen e bronztë të botës për të rinjtë. Në të njëjtin vit u stolis me medaljen e bronztë të Evropës për U-21, ndonëse ishte vetëm 17-vjeçar. Medalje ka të fituara edhe në gara tjera, por të nivelit më të ulët. Të gjitha këto i ka arritur duke përfaqësuar Suedinë. Por, që… Continue reading Medalisti botëror dhe Evropian që la Suedinë për Kosovën

ICMG formon komisionin koordinues për Lojërat Mesdhetare Prishtina 2030

Komiteti Ekzekutiv i Komitetit Ndërkombëtar të Lojërave Mesdhetare (ICMG), në mbledhjen e mbajtur fundjavën e kaluar në Tiranë, ka caktuar komisionin koordinues për Lojërat Mesdhetare Prishtina 2030. Komisioni udhëhiqet nga sekretari i përgjithshëm i ICMG-së, Iakovos Filipoussis, ndërsa president është emëruar Julian Pace Bonello nga Malta, i cili është edhe anëtar i KE të ICMG-së.… Continue reading ICMG formon komisionin koordinues për Lojërat Mesdhetare Prishtina 2030

KOK nderon vullnetarët në Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarëve

Me rastin e 5 Dhjetorit – Dita Ndërkombëtare e Vullnetarëve, KOK ka nderuar me mirënjohje dhjetëra vullnetarë, të cilët kanë dhënë kontribut të çmuar në zhvillimin e aktiviteteve të KOK-ut gjatë vitit 2023. Presidenti Krasniqi, ka falënderuar vullnetarët, për të cilët tha se mbeten krah i djathtë i aktiviteteve tona dhe se ky bashkëpunim me… Continue reading KOK nderon vullnetarët në Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarëve

KOK mori pjesë në organizimin e KOKSH-it për KE të ICMG dhe KO të Evropës Juglindore

Për dy ditë me radhë, KOKSH ka mirëpritur familjen mesdhetare, e cila ka mbajtur mbledhjen e Komitetit Ekzekutiv të Komitetit Ndërkombëtar të Lojërave Mesdhetare (ICMG), si dhe takimin me drejtues të Komiteteve Olimpike Kombëtare të Evropës Juglindore. Me këtë rast, KOK-u ishte i pranishëm me presidentin Ismet Krasniqi, sekretarin e përgjithshëm, Besim Aliti dhe nënpresidentin,… Continue reading KOK mori pjesë në organizimin e KOKSH-it për KE të ICMG dhe KO të Evropës Juglindore

9 vjet të anëtarësimit të KOK-ut në Komitetin Olimpik Ndërkombëtar

9 dhjetori i vitit 2014 shënon një prej datave më të rëndësishme në histori të sportit të Kosovës dhe jo vetëm. Sot, 9 vjet më parë, u thye izolimi dhe diskriminimi shumëvjeçarë i sportit dhe sportistëve tanë, pasi Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC) pranoi si anëtar të ri Komitetin Olimpik të Kosovës. KOK u anëtarësua në… Continue reading 9 vjet të anëtarësimit të KOK-ut në Komitetin Olimpik Ndërkombëtar