+383 38 222 223 / [email protected]

THIRRJA PËR APLIKIM PËR WORKSHOPIN PËR ZYRTARË TË KONTROLLIT TË DOPINGUT

KosADA apo Agjensioni i Anti-dopingut i Kosovës, roli i së cilës është zhvillimi i programit të Anti-dopingut brenda territorit të Republikës së Kosovës, edukimi rreth anti dopingut si dhe implementimi i Kodit Botëror Anti-Doping, i cili përkohësisht është duke kryer aktivitetet e saj në kuadër të Komitetit Olimpik të Kosovës, e ku janë zhvilluar programet… Continue reading THIRRJA PËR APLIKIM PËR WORKSHOPIN PËR ZYRTARË TË KONTROLLIT TË DOPINGUT

Kuvendi miraton ligjin anti-doping

Kuvendi i Republikës së Kosovës, ka miratuar të enjten ligjin anti-doping, me të cilin krijohen kushtet e nevojshme për themelimin dhe funksionalizimin e Agjencisë së Anti-Dopingut KosADA. KosADA deri më tani ka vepruar në kuadër të Komitetit Olimpik të Kosovës. Përgjegjësitë e KosADA-s janë: –        Testimin gjatë dhe jashtë garave; –        Procesin e menaxhimit të… Continue reading Kuvendi miraton ligjin anti-doping

Ekipi mesdhetar i Kosovës vijoi seminarin për anti-doping para pjesëmarrjes në LM Oran 2022

Ekipi mesdhetar i Kosovës ka vijuar të enjten seminarin për anti-doping, të organizuar nga Agjencia e Anti-Dopingut për Kosovë (KosADA). Seminari u mbajt online, ndërsa u ndjek nga rreth 40 vijues. Para sportistëve dhe zyrtarëve tjerë ligjëruan udhëheqësit e KosADA-s, koordinatori Bernard Tahirbegolli dhe menaxherja për edukim, Nita Gjikolli, të cilët i njoftuan pjesëmarrësit me… Continue reading Ekipi mesdhetar i Kosovës vijoi seminarin për anti-doping para pjesëmarrjes në LM Oran 2022

KosADA mbajti ligjëratë për anti-dopingun për Federatën e Karatesë së Kosovës

Presidenti i Komitetit Olimpik të Kosovës, Ismet Krasniqi, ka ndjekur nga afër seminarin për anti-doping, të organizuar nga Federata e Karatesë së Kosovës. Në seminar ka ligjëruar koordinatori i Agjencisë së Anti-Dopingut për Kosovë (KosADA), që vepron në kuadër të KOK-ut, Bernard Tahirbegolli. FKK po ashtu gjatë fundjavës mbajti edhe seminarin ndërkombëtar për gjyqtarë dhe… Continue reading KosADA mbajti ligjëratë për anti-dopingun për Federatën e Karatesë së Kosovës

Bernard Tahirbegolli, emërohet koordinator i KosADA-s

Bernard Tahirbegolli është emëruar koordinator i Agjencisë së Anti-Dopingut të Kosovës (KosADA). Vendimi është marrë nga anëtarët e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës. Tahirbegolli do të zëvendësojë në këtë pozitë Gëzim Murselin, i cili kishte dhënë dorëheqje. Bernardi është specialist i mjekësisë sportive, ndërsa edhe më herët ka qenë pjesë e KosADA-s, në… Continue reading Bernard Tahirbegolli, emërohet koordinator i KosADA-s

Dhjetëra sportistë elitarë shënuan 9 prillin – Ditën Ndërkombëtare për Lojë të Pastër

Dhjetëra sportistë elitarë i janë bashkuar shënimit të 9 prillit – Ditës Ndërkombëtare për Lojë të Pastër (Play True Day). Organizuar nga Agjencia Botërore për Anti-Doping (WADA), Komiteti Olimpik i Kosovës bëri thirrje për sportistët tanë, të cilët përmes mesazheve bënë thirrje për lojë të pastër. Mesazhet e tyra u publikuan edhe në faqet e… Continue reading Dhjetëra sportistë elitarë shënuan 9 prillin – Ditën Ndërkombëtare për Lojë të Pastër

Kosova shënoi për herë të parë 9 prillin – Ditën Ndërkombëtare të WADA-s

Kosova për herë të parë u bë pjesë e shënimit të 9 prillit – Ditës Ndërkombëtare të Organizatës Botërore të Anti Dopingut (WADA) me moton “Play Safe on Play True Day 2020”. Komiteti Olimpik i Kosovës bashkë me dhjetëra zyrtarë të federatave dhe sportistë iu bashkuan kampanjës së organizuar nga WADA, duke dërguar mesazhet e… Continue reading Kosova shënoi për herë të parë 9 prillin – Ditën Ndërkombëtare të WADA-s

Sportistët e rinj morën njohuri të përgjithshme për anti-dopingun

Komiteti Olimpik i Kosovës organizoi ligjëratë për njohuri të përgjithshme të anti-dopingut me sportistët përfitues të bursave “Shpresa Olimpike 2020”. Ligjërues ishte koordinatori i KOK-ut për anti-doping në Kosovë, Gëzim Murseli, njëherit anëtar i Agjencisë së Anti-Dopingut në Kosovës (KosADA). Ligjërata u zhvillua nën motot “Sporti i Pastër” dhe “Thuaj JO Dopingut”. Krahas sportistëve, të… Continue reading Sportistët e rinj morën njohuri të përgjithshme për anti-dopingun

Edhe në Kosovë nis implementimi i luftës kundër dopingut në sport

Komiteti Olimpik i Kosovës në bashkëpunim me Organizatën e Evropës Lindore për Anti Doping (EERADO), kanë organizuar për herë të parë seminarin me temën: “Sporti i Pastër”, i cili u mbajt në Hotel Swiss Diamond në Prishtinë. Pjesëmarrës ishin mjekë, trajnerë, sportistë të federatave, si dhe nxënës e studentë të mjekësisë. Ligjërues nga EERADO ishin… Continue reading Edhe në Kosovë nis implementimi i luftës kundër dopingut në sport

EERADO arrin në Kosovë, nesër dhe pasnesër organizon trajnim dhe seminar në Prishtinë

Organizata e Evropës Lindore për Anti-Doping (EERADO), për dy ditë radhazi do të organizojë trajnim dhe seminar në Kosovë. Me këtë rast, sot në Prishtinë kanë arritur drejtori gjeneral i Organizatës së Evropës Lindore për Anti-Doping (EERADO), Teimuraz Ukleba dhe menaxherja e kësaj organizate (EERADO), Tamar Svanishvili, të cilët u pritën ngrohtësisht nga presidenti i… Continue reading EERADO arrin në Kosovë, nesër dhe pasnesër organizon trajnim dhe seminar në Prishtinë