+383 38 222 223 / [email protected]

EYOF VEROR MARIBOR 2023

Data e Lojërave:23 korrik – 29 korrik 2023 Shteti:Sllovenia Festivali Olimpik Evropian Veror për të Rinj (EYOF) Maribor 2023, u mbajt në Maribor të Sllovenisë. Pjesëmarrës ishin 48 shtete, përfshirë vendin tonë, Kosovën. Ekipi ynë u përbë nga 19 sportistë të pesë sporteve të ndryshme: Xhudo, atletikë, not, tenis dhe çiklizëm. Kosova përfundoi garat pa… Continue reading EYOF VEROR MARIBOR 2023

LOJËRAT EVROPIANE KRAKOVIA & MALOPOLSKA 2023

Data e Lojërave:21 qershor – 02 korrik Shteti:Poloni Edicioni i tretë i Lojërave Evropiane, u mbajt në rajonin Krakow dhe Malopolska të Polonisë. Kosova u përfaqësua me 38 sportistë të tetë sporteve të ndryshme. Ekipi ynë nuk fitoi medalje. Arritja më e madhe ishte vendi i pestë me boksieren, Donjeta Sadiku.

LOR VEROR DAKAR 2026

Data e Lojërave:30 nëntor – 30 nëntor Shteti: Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC) dhe Komitetin Olimpik i Senegalit, janë pajtuar që Lojërat Olimpike për të Rinj Dakar2022, të parapara për t’u mbajtur në vitin 2022 në Dakar të Senegalit, të shtyhen deri në vitin 2026.

LOJËRAT OLIMPIKE PARIS 2024

Data e Lojërave:26 korrik – 11 gusht 2024 Shteti:Francë Lojërat Olimpike Verore të vitit 2024 do të mbahen në kryeqyetin e Francës, Paris.  Për Komitetin Olimpik të Kosovës, Paris 2024 do të jenë Lojërat e treta Olimpike Verore. KOK ndan bursa mujore për sportistët për ndjekjen e normës olimpike. Sistemin e kualifikimit të secilit sport… Continue reading LOJËRAT OLIMPIKE PARIS 2024

LOJËRAT OLIMPIKE DIMËRORE PËR TË RINJ GANGWON 2024

Ekipi olimpik i Kosovës mori pjesë në Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj Gangëon 2024. Kosova u përfaqësua me dy skitarët e skijimit alpin, Lirika Deva dhe Klos Vokshi. Lirika në disiplinën e sllallomit të madh zuri vendin e 31-të nga 79 garuese, ku 36 prej tyre nuk përfunduan njërin nga dy lëshimet. Është ky… Continue reading LOJËRAT OLIMPIKE DIMËRORE PËR TË RINJ GANGWON 2024