+383 38 222 223 / [email protected]

Xhudo me pesë norma olimpike për Paris 2024

Xhudo do t’i ketë pesë sportistë të kualifikuar për Lojërat Olimpike Paris 2024. Bazuar në renditjen përfundimtare olimpike të publikuar nga Federata Ndërkombëtare e Xhudos, sporti ynë më i suksesshëm do të përfaqësohet me pesë xhudistë.


Distria Krasniqi (-52 kg), Nora Gjakova (-57 kg), Laura Fazliu (-63 kg), Akil Gjakova (-73 kg) dhe Loriana Kuka (-78 kg), do të kërkojnë podiumin olimpik. Madje, Krasniqi dhe Fazliu do të udhëtojnë si bartëse e dytë përkatësisht tretë në kategoritë përkatëse.


KOK shpreh mirënjohjen e thellë për kontribuuesin më të madh në këtë drejtim, kryemjeshtrin Driton Kuka.


Momentalisht, kemi gjashtë norma olimpike, pesë nga xhudo dhe një nga boksi.