+383 38 222 223 / [email protected]

Akademia Olimpike e Kosovës pjesë e sesionit të 15-të të Akademisë Olimpike Ndërkombëtare

Akademia Olimpike Ndërkombëtare (AO) është duke organizuar sesionin e 15-të saj për delegatët e Akademive Olimpike Kombëtare dhe Komiteteve Olimpike Kombëtare. Në mesin e 110 delegatëve, për herë të parë në këtë sesion po marrin pjesë edhe udhëheqësit e Akademisë Olimpike të Kosovës, Fitim Arifi dhe Diellza Kelmendi. Në sesion po ligjërojnë ligjërues të shumtë,… Continue reading Akademia Olimpike e Kosovës pjesë e sesionit të 15-të të Akademisë Olimpike Ndërkombëtare

Akademia Olimpike e Kosovës bëhet anëtare e Akademisë Olimpike të Evropës

Akademia Olimpike e Kosovës (AOK), e cila vepron në kuadër të Komitetit Olimpik të Kosovës është bërë sot anëtare me të drejta të plota në Akademinë Olimpike të Evropës (EOA). Vendimi u mor në Asamblenë e Përgjithshme të EOA-së, të mbajtur sot online. Me 19 vota pro, asnjë kundër dhe dy abstenime, AOK u bë… Continue reading Akademia Olimpike e Kosovës bëhet anëtare e Akademisë Olimpike të Evropës

Akademia Olimpike e Kosovës nënshkruan memorandum bashkëpunimi me Akademinë Olimpike të Shqipërisë

Bashkëpunimi i frytshëm mes Komitetit Olimpik të Kosovës dhe Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar është thelluar edhe më shumë me bashkëpunimin mes dy Akademive Olimpike. Kësisoj, sot në zyret e KOKSH-it, Akademia Olimpike e Kosovës dhe ajo e Shqipërisë, kanë nënshkruar memorandum bashkëpunimi. I pranishëm ishte edhe presidenti i KOKSH-it, Fidel Ylli, i cili i ka… Continue reading Akademia Olimpike e Kosovës nënshkruan memorandum bashkëpunimi me Akademinë Olimpike të Shqipërisë

Akademia Olimpike e KOK bëhet anëtare e Akademisë Olimpike Ndërkombëtare

Akademia Olimpike e Komitetit Olimpik të Kosovës, është bërë anëtare me të drejta të plota në Akademinë Olimpike Ndërkombëtare (IOA).  KOK kishte aplikuar për anëtarësim muajin e kaluar, ndërsa konfirmimi zyrtar ka ardhur sot, me përfshirjen e Kosovës në mesin e të gjitha Akademive tjera Olimpike Kombëtare. Është ky një hap tjetër drejt zhvillimit të… Continue reading Akademia Olimpike e KOK bëhet anëtare e Akademisë Olimpike Ndërkombëtare

Sekretari i përgjithshëm i KOK-ut, Besim Aliti dhe udhëheqësit e Akademisë Olimpike, u pritën nga drejtuesit e lartë të KO të Kroacisë

Sekretari i përgjithshëm i Komitetit Olimpik të Kosovës, Besim Aliti, i shoqëruar nga udhëheqësit e Akademisë Olimpike, Fitim Arifi dhe Diellza Kelmendi, janë pritur sot në Zagreb nga drejtuesit më të lartë të Komitetit Olimpik të Kroacisë, presidenti Zlatko Matesha, sekretari i përgjithshëm, Sinisa Krajac dhe drejtori i Akademisë Olimpike të Kroacisë, Sasa Ceraj. Qëllimi… Continue reading Sekretari i përgjithshëm i KOK-ut, Besim Aliti dhe udhëheqësit e Akademisë Olimpike, u pritën nga drejtuesit e lartë të KO të Kroacisë