Media sponsor

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Shasivar Haxhijaj

Shasivar Haxhijaj

Pozita: Sekretar i Përgjithshëm i Komitetit Olimpik të Kosovës
Periudha: Që nga 01 shkurti 2017
Datëlindja: 09 maj 1977, Vrellë, Istog
E-mail: [email protected]; [email protected]
Tel: +377 44 263 074

Edukimi
Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Juridik,
Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Filozofik, Drejtimi: Shkenca Politike dhe Administratë Publike
Master në Fakultetin Juridik; Drejtimi Kushtetues-Administrativ

Trajnime
Një sërë trajnimesh në fusha të ndryshme si: Kursin për Administratorët e Sportit, Komunikim me Media, Intership, Akademia e Trajnimit Partiak, Trajnim i Avancuar për Kampanja Zgjedhore, Ngritja e Fondeve, Ndërtimi i Ekipeve, Udhëheqja Efektive dhe një sërë trajnimesh tjera në fusha të ndryshme

Karriera
Këshilltar Politik i Ministrit të Forcës së Sigurisë së Kosovës (2008 – 2011)
Këshilltar i Lartë Politik i Ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit (2011 – 2012)
Zëdhënës i Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit (2011 – 2012)
Sekretar i Përgjithshëm i Ministrisë së Infrastrukturës (2012 – 2013)
Këshilltar i Lartë Politik i Ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit (2013 – 2014)
Këshilltar i Lartë Politik dhe Shef i Kabinetit i Ministrit të Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (2014 – 2017)
Nën-president i parë i Komitetit Olimpik të Kosovës (2013-2016)
Kryetar i Komisionit Ligjor (2013-2016)
Nën-president i Federatës së Lundrimit të Kosovës (2016 - )

Komisionet profesionale
Ka marrë pjesë në shumë komisione profesionale si:
Komisionin për hartimin e Ligjit për Sport (2011)
Ligjit për Teatrot (2011)
Ligjin për Bibliotekat (2011)
Ligjin për Ansamblin e Këngëve dhe Valleve Shota (2012)
Ligjin për të drejtat e autorit dhe drejtat tjera të përafërta (2011)
Rregullores për ndarjen e shpërblimeve shtetërore për sportistët që arrijnë rezultate kulminante në garat ndërkombëtare (2013)
Rregullores për mbështetje të përhershme financiare për sportistët, të cilët kanë fituar medalje në Lojërat Olimpike, Kampionatet Botërore, Kampionate Evropiane (2013)
Rregullores për ndarjen e bursave për Shpresa Olimpike dhe Paraolimpike (2013)
Rregulloren e punës së Asamblesë së KOK-ut (2016)
Rregullores për ndarjen e shpërblimeve nga Komiteti Olimpik i Kosovës për sportistët që arrijnë rezultate kulminante në Lojëra Olimpike (2016)
Rregullores pë shpalljen e Laureatëve të vitit në sport (2017)
Rregullores për kategorizimin dhe sistematizimin e vendeve të punës së KOK-ut (2017)
Rregullores per kategorizimin e sporteve (2016)
Rregullores për kategorizimin e sportistëve dhe trajnerëve (2016)

Sportet e praktikuara
Pingpong, Futboll, Shah

 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0