+383 38 222 223 / [email protected]

Majlinda Kelmendi

Data e Lindjes: 09.05.1991
Vendi i Lindjes: Pejë
Gjatësia: 162cm
Kategoria: 52kg
Trajner: Driton Kuka


LOJËRAT OLIMPIKE
TOKYO 2022: Pjesëmarrëse me normë olimpike, u ndal në raundin e dytë
RIO 2016: Medaliste e ARTË
LONDRA 2012: Përfaqësoi Shqipërinë, fitoi një luftë dhe u ndalë në të dytën

MEDALJE TË ARTA
Lojërat Olimpike: RIO 2016
Kampionate Botërore: RIO 2013, Chelyabinsk 2014
Kampionate Evropiane: Montpellier 2014, Kazan 2016, Warsaw 2017, Minsk 2019.
Lojërat Evropiane: Minsk 2019
Grand Slam: Paris 2014, Paris 2015, Paris 2016 dhe Paris 2017, Abu Dhabi 2014, Abu Dhabi 2019, Dusseldorf 2019
Grand Prix: Tunis 2010, Abu Dhabi 2011, Abu Dhabi 2012, Dusseldorf 2013, Samsun 2013, Samsun 2014, Budapest 2014, Budapest 2016, Tashkent 2018, Tel Aviv 2019
IJF World Masters: Tyumen 2013
Kupa të Botës: Rome 2011, Minsk 2011, Istanbul 2012
Kupa të Evropës: Sarajevo Open 2008, Sarajevo 2010, Prague 2012, Bratislava 2015, Lisbon 2015 (European Open)
Kampionati Evropian U-23: Prague 2012

MEDALJE TË ARGJENDTA
Grand Slam: Paris 2013
Grand Prix: Dusseldorf 2011, Abu Dhabi 2018
Kupa të Botës: Sofia 2010, Sofia 2011, Roma 2012

MEDALJE TË BRONZTA
Kampionati Botëror: Tokio 2019
Kampionati Evropian: Budapest 2013
Masters: Doha 2021
Grand Slam: Abu Dhabi 2015, Tel Aviv 2021.
Grand Prix: Amsterdam 2011
Kupa e Botës: Pragë 2009, Talin 2010, Lisbonë 2011
Kupa Evropiane: Luzern 2008 (48 kg), Celje 2008 (48 kg)

Juniore
Medaja e artë: Kampionati Botëror – Paris 2009
Medalja e artë: Kampionati Evropian – Jerevan 2009, Samokov 2010
Medalja e artë: Kupa Evropiane: Leibnitz 2010
Medalja e artë: Kupa Evropiane: Berlin 2010
Medalja e artë: Turneu Top Junior – Leibnitz 2009
Medalja e argjendtë: Turneu Top Junior – Leibnitz 2009
Medalja e argjendtë: Turneu Top-Junior – Paks 2009”
Medalja e argjendtë: Turneu Top Junior – Prague 2009
Medalja e bronztë: Turneu “German Open Berlin 2008” (48 kg)

Kadete
Medalja e artë: Turneu Zagreb 2017 (48 kg)

Turne ndërkombëtar
Medalja e artë: Geneva 2012 (senior)
Medalja e artë: Sarajeva Open 2006 (48 kg – kadet)
Medalja e argjendtë: Turneu i Bosforit Istanbul 2007 (48 kg – kadet)
Medalja e bronztë: Sarajevo Open 2007 (48 kg – kadet)

SPORTISTE E VITIT NË KOSOVË: 2016, 2017, 2019

KATEGORIZIMI I SPORTISTËVE 2018
Statusi: Sportiste e merituar, 100 pikë

KATEGORIZIMI I SPORTISTËVE 2019
Statusi: Sportiste e merituar, 100 pikë 

ÇMIME SPECIALE
– Xhudistja më e mirë në botë 2016 nga Federata Ndërkombëtare e Xhudos
– ÇMIMI Breakthrough 2016 nga ANOC
– Më 24 dhjetor 2014, u dekorua me Medaljen Presidenciale nga Presidentja Atifete Jahjaga