Media sponsor

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

KOK dërgon trajnerët e federatave në kampe jashtë vendit

12.03.2019 15:16:57

Komiteti Olimpik i Kosovës do të nisë një fazë të re të përkrahjes së federatave sportive në Kosovë.
Bordi Ekzekutiv i KOK-ut ka vendosur në mbledhjen e 31-të të dërgojë trajnerët e federatave në kampe apo shkollime që organizohen jashtë vendit.
Qëllimi i kësaj përkrahje është shkollimi i trajnerëve dhe marrja e përvojave të reja, të cilat do të mund t’i zbatonin tek sportistët e federatave të tyre.
Në mbledhjen e radhës të BE të KOK-ut do të vendosen edhe kriteret, të cilat duhet t’i plotësojnë federatat për dërgimin e trajnerëve.
Kjo është vetëm njëra nga format e mbështetjes së KOK-ut për federatat, pas përkrahjes që bënë çdo muaj për Bursistët Olimpikë, Shpresat Olimpike, përgatitjet e sportistëve para garave të rëndësishme ndërkombëtare, ngritja e kapaciteteve të burimeve njerëzore, si: kurset për administratorë sporti, kurset për trajnerë, si dhe kursi i avancuar për menaxhimin sportiv (ASMC 1).
 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0
Rezultatet e Ekipit Olimpik të Kosovës në Lojërat Olimpike për të rinj, Buenos Aires 2018