Bordi Ekzekutiv

2021-2024

Besire Domaniku, anëtare Besire Domaniku, anëtare e BE

Besire Domaniku, anëtare Besire Domaniku, anëtare e BE

Pozita: Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Periudha: 2017 – 2020, 2021 - 2024

Datëlindja: 14.05.1972, Prishtinë

E-mail: [email protected]

Tel:

  

Edukimi

Shkolla fillore:

Shkolla e mesme: Drejtimi matematikor

Univerziteti: Fakulteti i Elektroteknikes - drejtimi informatik (vazhdim)

 

Trajnere e licencuar nga ITTF

  

Profesioni aktual:

Pronare e NPT AMARE - Prishtinë

Menaxhere në SHPT Talens - Prishtinë

Anëtare e Bordi në Federatën e Pingpongut e Kosovës (FPPK)

Trajnere e Reprezentacionit të femrave në Pingpong

Kryetare e KPP Prishtina - Femrat

 

Karriera Sportive:

Sporti pingpong, fillimi i karrierës në vitin 1982

Kampione e Kosoves nga viti 1984 në tri konkurrencat

Kampione e Serbisë (1987)

Përfaqësuese e Reprezentacionit (2004-2009)

Aktive në Reprezentacionin e Veteranëve (2013)

 

Sukseset në konkurrencën e veteraneve:

2013 - vendi i parë ne Dubai konkurenca individuale dhe çifte, 

2013 - vendi i tretë në kampionatin Ballkanik, Bullgari

2014 - vendi i tretë në turneun ndërkombetar individual, Antalia

2014 - vendi i 12-të në Aukland, Kampionati Botëror, konkurrenca individuale

2015 - vendi i parë në Albena, Bullgari, turneu ndërkombetar individual

2016 - vendi i parë në çifte në grupin ngushëllues në kampionatin Botëror në Spanjë

2016 - vendi i parë në kampionatin Ballkanik në Cetinje, Mali i zi

Jeton Beqiri, anëtar Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Jeton Beqiri, anëtar Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita në KOK:  Anëtar i Bordit Ekzekutiv

Periudha: 25 mars 2021

Datëlindja: 19.10.1975

Vendlindja: Prishtinë

E-mail[email protected]

Tel:  +383 49 113 979

 

Edukimi:

Bachelor në Shkenca Kompjuterike dhe Inxhinierike.

Master në Shkenca Kompjuterike dhe Inxhinierike (në vijim).

 

Gjuhët:

Flet rrjedhshëm gjuhën angleze, gjermane dhe kroate.

 

Sportet e praktikuara:

Mbi 30 vite aktiv në sportin e pingpongut.

Kampion individual dhe ekipor i Kosovës në sportin e pingpongut.

Sportist i Përfaqësueses së Kosovës në Kampionatin Botëror 2008 në Guangzhou, Kinë.

 

Udhëheqja në sport:

Kryetar i Federatës së Pingpongut të Kosovës

Nënkryetar i Federatës së Pingpongut të Kosovës

Kryetar i klubit të pingpongut “Ahmet Hoxha”

Trajner i licensuar i pingpongut nga ITTF

Gjyqtar ndërkombëtar i pingpongut (Rio2016, Minsk2019, Baku2015, +20 kampionate botërore/evropiane)

Anëtar i Komitetit të Gjyqtarëve në ETTU

Anëtar i Komitetit të Rangimit në ETTU

Anëtar i Komitetit të Arbitrave në BTTU

Delegat nga ETTU i kualifikimeve evropiane

 

Karriera (jashtë sportit):

Drejtor për IT në Finca Kosova nga viti 2019 dhe aktualisht.

IT Ekspert në Autoritetin Kombëtar të Kualifikimeve në Kosovë nga viti 2016 dhe aktualisht.

EMEA/Treasury IT Manager dhe Senior IT Consultant në FreeBalance Inc (Kanadë) në vitet 2003 - 2019. Implementimi i Sistemeve Financiare Qeveritare (ERP) në 23 shtete në katër kontinente.

IT Programe Director në Child Advocacy International (Angli) në vitet 1999 – 2003.

IT Programe Director në Die Johanitter (Gjermani) në vitet 1998 – 1999.

Musa Selimi, anëtar Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Musa Selimi, anëtar Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita në KOK: Anëtar i Bordit Ekzekutiv të KOK-ut

Periudha: 25 mars 2021

Datëlindja: 11.07.1968

Vendlindja: Bresalc, Gjilan

E-mail: [email protected], [email protected]

Tel: +38346100003

 

Edukimi:

PhD

 

Gjuhët:

Shqip, anglisht, gjermanisht (komunikim) serbo-kroatisht

 

Sportet e praktikuara:

Futboll, Volejboll, sport universitar

 

Udhëheqja në sport

Futbollist dhe volejbollist nga 1985 -1998 aktiv

Trajner në volejboll

Trajner në futboll në shumë klube, i pajisur me licencën A nga UEFA.

Kryetar i Federatës së Volejbollit të Kosovës (2008-2010)

 

Karriera (jashtë sportit):

Prodekan në Fakultetin e Edukimit Fizik dhe të Sportit (2006-2012, Koordinattor i projektit Tempus (2009-2012),

Koordinator i sportit në KCiC NgO (2001-2004),

Nënkryetar i KOK-ut (2009-2011),

Drejtor i Departamentit të Turizmit (2004-2006)

Aktualisht dekan në Fakultetin e Edukimit Fizik dhe të Sportit (2016-2024)

 

 

 

 

Agron Mala, anëtar Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Agron Mala, anëtar Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: Anëtar i Bordit të Komitetit Olimpik të Kosovës

Datëlindja: 21.09.1970

E-mail: [email protected]

Tel: +383 44 181 282

 

Edukimi

Fakulteti i Agrokulturës në Universitetin e Prishtinës (1990 – 1994)

 

Karriera

Punonjës në organizata të ndryshme ndërkombëtare si UNNIK, OSCE, NATO (KFOR) dhe European Rule of Laë Mission EULEX (1999 – 2016)

Lloji i punëve: Përkthyes, supervajzer, administrator dhe financa.

 

Karriera sportive

Trajner i çertifikuar: Niveli 1 i Shigjetarisë Botërore (2015) dhe Niveli L1 (2015)

Trajnerë në disiplinat: pushkë dhe pistoletë

Sekretar gjeneral i Federatës së Shenjëtarisë Sportive të Kosovës (2005-2008)

Zëdhënës i Federatës së Shenjëtarisë Sportive të Kosovës (2005-2008)

Anëtar Bordi i i Federatës së Shenjëtarisë Sportive të Kosovës (2016 - )

Themelues i Federatës së Shigjetarisë së Kosovës (2008)

Themelues i Klubit të Shigjetarisë “Feronikeli” (2008-2016)

Sekretar gjeneral i Federatës së Shigjetarisë së Kosovës (2008-2012)

 

Udhëheqja në sport

President i Federatës së Shigjetarisë së Kosovës (2012-2016, i rizgjedhur në 2016 - )

Delegat në Kongresin e Federatës Botërore të Shigjetarisë (Torino 2011, ANtalia 2013, Kopenhag 2015)

Delegat në Kongresinë e Federatës Evropiane të Shigjetarisë (Amsterdam 2012, Nottingham 2016)

Shqipe Bajçinca - Brestovci, anëtare Shqipe Bajçinca - Brestovci, anëtare e BE

Shqipe Bajçinca - Brestovci, anëtare Shqipe Bajçinca - Brestovci, anëtare e BE

Pozita: Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Periudha: 2017 – 2020, 2021 - 2024

Datëlindja: 06.09.1974

E-mail: [email protected]

Tel: +383 44 111 525

 

Edukimi

-    Fakulteti i Edukimit Fizik dhe i Sportit    1999

-    Magjistër i Shkencave Sportive         2004

-    Doktor i Shkencave Sportive             2008

-    Pedagoge pranë Fakultetit të Edukimit Fizik dhe Sportit. Lënda: Pedagogji e sportit, historia e edukimit fizik dhe sportit

-    Sportiste aktive: hendboll, atletikë, refere në hendboll, delegate ndërkombëtare në hendboll (EHF)

 

Sportet e praktikuara

Karate, hendboll, atletikë

 

Karriera sportive

-    24 vjet sportiste aktive

-    13 vjet aktiviste në sport

 

Udhëheqja në sport

-    Anëtare e Bordit në Federatën e Henbollit e Kosovës

-    Zëvendëspresidente në Federatën e Sporteve Universitare

Bujar Turjaka, anëtar Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Bujar Turjaka, anëtar Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita në KOK: Anëtar I Bordit Ekzekutiv të KOK-ut

Periudha: 25 Mars 2021

Datëlindja: 23.08.1968

Vendlindja: Pejë                 

E-mail: [email protected]

Tel: +38344193351

 

Edukimi:

Fakulteti i Edukimit Fizik dhe Sportit – 1994

Magjistër i i Shkencave të Kultures Fizike dhe Sportit – 2000

Doktor i Shkencave të Kultures Fizike dhe Sportit – 2004

 

Gjuhët:

Gjuhë Shqipe, serbo-kroate dhe angleze.

 

Sportet e praktikuara:

Skijim, gjimnastikë, not.       

 

Udhëheqja në sport:

Kryetar i Klubit të Skijimit ‘Rusolia’ (1995 – 2013)

Nënkryetar i Federatës Skitare të Kosovës (2000 – 2004, 2008 – 2012, 2012 – 2016, 2016 – 2020, 2020 - aktualisht)

Kryetar i Klubit të Skiijmit ‘Prishtina’ (2014 – 2018)

Kryetar i Klubit të Gjimnastikes ‘OmniSport’ (2018 – aktualisht)

 

Karriera (jashtë sportit):

Asistent në Universitetin e Prishtinës (1995 – 2004)

Profesor Asistent (2004 – 2008)

Profesor i Asocuar (2008 – 2012)

Profesor i Rregullt (2013 – aktualisht)

Prodekan për mësim në Universitetin e Prishtinës (2006 – 2009)

Prodekan për mësim në Universitetin e Prishtinës (2012 – 2016)

Profesor i angazhuar në Universitetin e Tetovës (2009 – 2018)

Profesor i angazhuar në Universitetin e Pejes (2012 – 2016)

Avni Nuha, anëtar Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Avni Nuha, anëtar Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Periudha: 2017 – 2020, 2021 - 2024

Datëlindja: 22.02.1971

Vendlindja: Ferizaj

E-mail: [email protected] [email protected]

Tel: +383 44 323 111  +383 49 386 323 111

 

Edukimi

Master i sportit

 

Karriera

Drejtor ekzekutiv në Kompaninë NTP Tranzit

 

Sportet e praktikuara

Çiklizëm (1994 – 2001)

 

Karriera sportive

Trajner 2001 – 2008

Kryetar i Federatës së Çiklizmit të Kosovës (2008-2012, 2012 – 2016, 2017 – 2021, 2021 - )

Nënkryetar i Federatës së Çiklizmit (2004 – 2008)

 

Udhëheqja në sport

Kryetar i Federatës së Çiklizmit të Kosovës (2008- )

Kryetar i Komisionit për Mjekësi Sportive në KOK (2017 -

Anëtar i Bordit të EERADO-së

Anëtar Bordi në Federatën Ballkanike të Çiklizmit

Ismet Krasniqi, president President i Komitetit Olimpik të Kosovës

Ismet Krasniqi, president President i Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: President i Komitetit Olimpik të Kosovës

Periudha: President që nga 25 mars 2021

Datëlindja: 05.12.1968

Vendlindja: Prishtinë

E-mail: [email protected]

Tel: +383 44 501 713

 

Edukimi

International General Management – Bachelor’s

 

Gjuhët e huaja

Anglisht, serbo-kroatisht

 

Karriera

Pronar i njërës prej kompanive kryesore të ndërtimit në Kosovë, “Përparimi SHPK”,

Kontribues në shumë projekte të suksesshme në Kosovë, Zvicër, Gjermani, Suedi, Itali, Slloveni dhe Kroaci.

 

Sportet e praktikuara

Karate (që nga mosha 7-vjeçare)

 

Udhëheqja në sport

Kryetar i Federatës së Karatesë së Kosovës (2016 - )

Anëtar i Bordit të Federatës Atletike të Kosovës (2021 - )

Kryetar i Klubit të Karatesë “Përparimi”

Organizues i Kampionatit Evropian të Karatesë për Rajonet “Prishtina 2017”

Konsulent ekspert i kampionateve (kumite) luftarake të Universiteteve Evropiane “Zagreb 2019”

Konsulent ekspert i Karate Grand Prix Kroaci “Samobor 2019”

Anëtar i Këshillit Organizativ të Kampionatit Botëror Universitar në hendboll “Prishtina 2022”

Drejtor i Kampionatit Evropian të Futbollit të Universiteteve Evropiane “Tirana 2023”

Anëtar Bordi i Rrjetit Shqiptar të Sporteve dhe Biznesit.

 

Gazmend Maxhuni, nënpresident i parë Nënpresident i Komitetit Olimpik të Kosovës

Gazmend Maxhuni, nënpresident i parë Nënpresident i Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: Nënpresident i parë Komitetit Olimpik të Kosovës

Datëlindja: 24.10.1981

Vendlindja: Maxhunaj – Vushtrri

E-mail: [email protected]

Tel: +383 44 200 601

 

Edukimi

Magjistër i Shkencave Sportive (2010)

 

Përvoja

Profesor

Nënpresident i Komitetit Olimpik të Kosovës (2017 – 2020, 2021 - )

Sekretar i përgjithshëm i Federatës së Triatlonit të Kosovës (2019 - )

Nënkryetar i Federatës Atletike të Kosovës (2017 – 2020)

Anëtar i Bordit të Federatës së Boulingut (2017 – 2020)

Kryetar i Shoqatës së Gjyqtarëve të Kosovës në Atletikë

 

Karriera

Atlet profesionist i Kosovës dhe kampion i shumëfishtë i Kosovës në disiplinat: 100m, 200m, 4x100m

Pjesëmarrës i shumë garave vendore dhe ndërkombëtare

 

Gjuhët e huaja

Gjuha angleze

 

Aftësi organizative

Organizoj të gjithë gjyqtarët e atletikës në garat që i organizon Federata Atletike e Kosovës

Milaim Kelmendi, nënpresident i dytë Nënpresident i dytë Komitetit Olimpik të Kosovës

Milaim Kelmendi, nënpresident i dytë Nënpresident i dytë Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: Nënpresident i dytë i Komitetit Olimpik të Kosovës

Periudha: 2021 – 2024

Datëlindja: 13.03.1975

Vendlindja: Prishtinë

E-mail: [email protected]

Tel: +383 48 488 800

 

Edukimi

-    Shkollimi i lartë

 

 

Udhëheqja në sport

-    Kryetar i Federatës Skitare të Kosovës (2016 - )

-    Nënkryetar i Federatës Skitare të Kosovës (2006 – 2016)

Mimoza Shkodra - Bislimi, nënpresidente e tretë Nënpresidente e Komitetit Olimpik të Kosovës

Mimoza Shkodra - Bislimi, nënpresidente e tretë Nënpresidente e Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita në KOK: Nenpresidente e tretë

Periudha: 25 mars 2021

Datëlindja: 06.05.1981

Vendlindja: Gjilan

E-mail: [email protected]

Tel: +383/44-285-320

 

Edukimi: 

-        Fakulteti i Edukimit Fizik dhe Sportit 2003

-        Master e shkencave Sportive 2007

-        Doktore e Kineziologjisë dhe Sportit 2013

-        Mësimdhënëse në Fakultetin e Edukatës Fizike dhe Sportit në Kolegjin AAB në Lëndën e Volejbollit, Vallëzimit dhe Teorisë së Trajningut në studimet Master.

 

Gjuhët: Shqipe, Angleze.

 

Sportet e praktikuara:

-  Atletikë, hendboll dhe volejbolliste aktive për 23 vite. 

 

Udhëheqja në sport (karriera në sport):

-        Kapitene e KV. Drita për mbi 15 vite,

-        Kapitene e kombëtarës së Kosovës për 10 vite,

-        Për 14 vite lojtare standarte e Kombëtares së Kosovës në volejboll

 -        Nënkryetare e parë e Federatës së Volejbollit të Kosovës  2019- 2021, 2021- 2025

 

Karriera (jashtë sportit):

-        E vetmja përfaqësuese shqiptare në  Observatorin Global Të Aktivitetit Fizik (GOPA)

-        Mësimdhënëse në ShMM “ DR. Asllan Elezi” në Gjilan për 16 vite.

-        Këshilltare Komunale për dy mandate në Kuvendin e Komunës së Gjilanit  2007- 2009, 2009- 2013.

-        Kryetare e Komitetit për Kulturë Rini dhe Sport në Komunën e Gjilanit 2007- 2009.

-        Anëtare e Komitetit për Arsim në Komunën e Gjilanit 2009- 2013

-        Anëtare e shumë komisioneve për Sport në Komunën e Gjilanit,

-        Botuese e punimeve të shumta shkencore mbrenda dhe jashtë vendit.

 

2017-2020

Besim Hasani President i Komitetit Olimpik të Kosovës

Besim Hasani President i Komitetit Olimpik të Kosovës


Pozita: President i Komitetit Olimpik të Kosovës
Periudha: President që nga viti 1996
Datëlindja: 26 shkurt 1957, Prapashticë, Prishtinë
E-mail: [email protected] [email protected]
Tel: +383 44 622 000

Edukimi
Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Ekonomik, Drejtimi: Zhvillimi Ekonomik (1976 – 1980)
Master i Shkencave në Marrëdhënie me Publikun (2012 – 2014)
MEMOS XVIII (vijuar prej 1 shtator 2014 – 5 shtator 2015)

Karriera
Profesor i Ekonomikut në Shkollën e Mesme (1980 – 1986)
Ekspert për import dhe eksport në “Fabrikën e Amortizatorëve" në Prishtinë (1986-1989)
Drejtor në “WVP Grup” Graz, Austri (kohë e lirë 1989 -)
ZëvendësDrejtor Gjeneral në  “Fabrikën e Amortizatorëve" në Prishtinë (1999-2003)
Menaxher Gjeneral i “EXIMKOS” (2003-2006)
Këshilltar i Drejtorit Gjeneral “Besa Security” (2006 - 2014)

Sportet e praktikuara
Karate, Pingpong, Atletikë (vrapues në gjysmëmaratonë)

Karriera sportive
Nënkampion i Kosovës në karate 1986, trajner i karatesë (trajner i Afrim Latifit, kampion evropian në WKF, Berlin 2003;), Gjysmëmaratona 2000

Udhëheqja në sport
Sekretar i Përgjithshëm i Federatës së Karatesë së Kosovës (1992-1996)
Sekretar i Përgjithshëm i Federatës së Sportit të Kosovës (1994-1996)
President i Federatës së Karlingut të Kosovës (2011 - )
President i Komitetit Olimpik të Kosovës (1996 - )

 

Memli Krasniqi Nënpresident i Parë i Komitetit Olimpik të Kosovës

Memli Krasniqi Nënpresident i Parë i Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: Nënpresident i Parë i Komitetit Olimpik të Kosovës
Periudha: 2017 – 2020
Datëlindja: 25 janar 1980, Prishtinë
E-mail: [email protected]

Edukimi
-    Baçelor i Arteve në Shkenca Politike dhe Administratë Publike, Universiteti i Prishtinës (2004)
-    Magjistër i Shkencës në Marrëdhënie Ndërkombëtare, London School of Economics and Political Science (2006)

Karriera
-    Gazetar në agjensinë amerikane të lajmeve “Associated Press” (1999 – 2000)
-    Drejtor për Marrëdhënie me Publikun në Qendrën e Telemjekësisë së Kosovës (2002)
-    Drejtor i Qendrës për Studime Politike të Partisë Demokratike të Kosovës (2004 – 2005)
-    Ligjërues në Kolegjin Victory dhe në Kolegjin Iliria (2006 – 2009)
-    Kryetar i Rinisë Demokratike të Kosovës dhe Anëtar i Kryesisë së Partisë Demokratike të Kosovës (2006 – 2013)
-    Deputet i Kuvendit të Kosovës (2007 – 2010)
-    Këshilltar Politik i Kryeministrit dhe Zëdhënës i Qeverisë së Kosovës (2008 – 2011)
-    Ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit (2011 – 2014)
-    Nënkryetar i Partisë Demokratike të Kosovës (2013 – )
-    Ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (2014 – 2017)
-    Senator i Parlamentit Kulturor Evropian (2014 – )
-    Deputet i Kuvendit të Kosovës dhe Kryetar i Grupit Parlamentar të Partisë Demokratike të Kosovës (2017 – )

Udhëheqja në sport
-    Kryetar Nderi i Federatës së Xhudos së Kosovës (2014 – )
-    Nënkryetar i Federatës së Xhudos së Kosovës (2016 – )
-    Nënpresident i Parë i Komitetit Olimpik të Kosovës (2017 – )

Gazmend Maxhuni Nënpresident i Komitetit Olimpik të Kosovës

Gazmend Maxhuni Nënpresident i Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: Nënpresident i Komitetit Olimpik të Kosovës
Datëlindja: 24.10.1981, Maxhunaj – Vushtrri
E-mail: [email protected]
Tel: +383 44 200 601

Edukimi
Magjistër i Shkencave Sportive (2010)

Përvoja
Profesor
NënPresident i Komitetit Olimpik të Kosovës
Nënkryetar i Federatës Atletike të Kosovës
Anëtar i Bordit të Federatës së Boulingut
Kryetar i Shoqatës së Gjyqtarëve të Kosovës në Atletikë


Karriera
Atlet profesionist i Kosovës dhe kampion i shumëfishtë i Kosovës në disiplinat: 100m, 200m, 4x100m
Pjesëmarrës i shumë garave vendore dhe ndërkombëtare

Gjuhët e huaja
Gjuha angleze

Aftësi organizative
Organizoj të gjithë gjyqtarët e atletikës në garat që i organizon Federata Atletike e Kosovës

Milaim Kelmendi Nënpresident i Komitetit Olimpik të Kosovës

Milaim Kelmendi Nënpresident i Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: Nënpresident i Komitetit Olimpik të Kosovës
Periudha: 2017 – 2020
Datëlindja: 13.03.1975, Prishtinë
E-mail: [email protected]
Tel: +383 44 501 091

Edukimi
-    Shkollimi i lartë


Udhëheqja në sport
-    Kryetar i Federatës Skitare të Kosovës (2016 - )
-    Nënkryetar i Federatës Skitare të Kosovës (2006 – 2016)
 

Majlinda Kelmendi Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Majlinda Kelmendi Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës
Periudha: 2017-2020
Datëlindja: 09.05.1991
Vendlindja: Pejë, Kosovë

Sportiste aktive: Xhudo
Klubi: Ippon, Pejë
Kategoria: 52 kg
Trajneri: Driton Kuka
 
EDUKIMI
Universiteti AAB
Fakulteti i Kulturës Fizike dhe Sportit

 

KARRIERA E DERITASHME
SPORTISTE E VITIT NË KOSOVË: 2016, 2017

KATEGORIZIMI I SPORTISTËVE
Statusi: Sportiste e merituar, 100 pikë
 
ÇMIME SPECIALE
Xhudistja më e mirë në botë 2016 nga Federata Ndërkombëtare e Xhudos
ÇMIMI Breakthrough 2016 nga ANOC

PJESËMARRJE NË LOJËRAT OLIMPIKE
LONDËR 2012: Përfaqësoi Shqipërinë, fitoi një luftë dhe u ndalë në të dytën
RIO 2016: Fitoi medaljen e artë

MEDALJE TË ARTA
Lojërat Olimpike: RIO 2016
Kampionate Botërore: RIO 2013, Chelyabinsk 2014
Kampionate Evropiane: Montpellier 2014, Kazan 2016, Ëarsaë 2017
Grand Slam: Paris 2014, Paris 2015, Paris 2016 dhe Paris 2017, Abu Dhabi 2014
Grand Prix: Tunis 2010, Abu Dhabi 2011, Abu Dhabi 2012, Dusseldorf 2013, Samsun 2013, Samsun 2014, Budapest 2014, Budapest 2016
IJF World Masters: Tyumen 2013
Kupa të Botës: Rome 2011, Minsk 2011, Istanbul 2012
Kupa të Evropës: Sarajevo Open 2008, Sarajevo 2010, Prague 2012, Bratislava 2015, Lisbon 2015 (European Open)
Kampionati Evropian U-23: Prague 2012

MEDALJE TË ARGJENDTA
Grand Slam
: Paris 2013
Grand Prix: Dusseldorf 2011
Kupa të Botës: Sofia 2010, Sofia 2011, Roma 2012

MEDALJE TË BRONZTA
Kampionati Evropian: Budapest 2013
Grand Slam: Abu Dhabi 2015
Grand Prix: Amsterdam 2011
Kupa e Botës: Prague 2009, Talin 2010, Lisbon 2011
Kupa Evropiane: Luzern 2008 (48 kg), Celje 2008 (48 kg)

Juniore
Medaja e artë:
Kampionati Botëror - Paris 2009
Medalja e artë: Jerevan 2009, Samokov 2010
Medalja e artë: Kupa Evropiane: Leibnitz 2010
Medalja e artë: Kupa Evropiane: Berlin 2010
Medalja e artë: Turneu Top Junior – Leibnitz 2009
Medalja e argjendtë: Turneu Top Junior – Leibnitz 2009
Medalja e argjendtë: Turneu Top-Junior - Paks 2009”
Medalja e argjendtë: Turneu Top Junior – Prague 2009
Medalja e bronztë: Turneu “German Open Berlin 2008” (48 kg)

Kadete
Medalja e artë: Turneu Zagreb 2017 (48 kg)

Turne ndërkombëtar
Medalja e artë: Geneva 2012 (senior)
Medalja e artë: Sarajeva Open 2006 (48 kg - kadet)
Medalja e argjendtë: Turneu i Bosforit Istanbul 2007 (48 kg - kadet)
Medalja e bronztë: Sarajevo Open 2007 (48 kg - kadet)

(Përditësimi: 11.04.2018)

Avni Nuha Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Avni Nuha Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Periudha: 2017 – 2020

Datëlindja: 22.02.1971

E-mail: [email protected] [email protected]

Tel: +383 44 323 111  +383 49 386 323 111

 

Edukimi

Master i sportit

 

Karriera

Drejtor ekzekutiv në Kompaninë NTP Tranzit

 

Sportet e praktikuara

Çiklizëm (1994 – 2001)

 

Karriera sportive

Trajner 2001 – 2008

Kryetar i Federatës së Çiklizmit të Kosovës (2008-2012, 2012 – 2016, 2017 - )

Nënkryetar i Federatës së Çiklizmit (2004 – 2008)

 

Udhëheqja në sport

Kryetar i Federatës së Çiklizmit të Kosovës (2008- )

Kryetar i Komisionit për Mjekësi Sportive në KOK (2017 - 

Anëtar i Bordit të EERADO-së

Anëtar Bordi në Federatën Ballkanike të Çiklizmit

 

Agron Kuka Anëtar i Bordit të Komitetit Olimpik të Kosovës

Agron Kuka Anëtar i Bordit të Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: Anëtar i Bordit të Komitetit Olimpik të Kosovës
Periudha: 2017-2020
Datëlindja: 29.01.1968
E-mail: [email protected]
Tel:

Edukimi
Superior

Sportet e praktikuara
Xhudo (1980 - )

Karriera sportive
Aktiv në sport (1980 – 1998)
Trajner në xhudo (1998 – 2009)
Kryetar i Federatës së Xhudos së Kosovës (2011 - )

Udhëheqja në Sport
Kryetar i Federatës së Xhudos së Kosovës (2011 - )

Shqipe Bajçinca - Brestovci Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Shqipe Bajçinca - Brestovci Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Periudha: 2017 – 2020

Datëlindja: 06.09.1974

E-mail: [email protected]

Tel: +383 44 111 525

 

Edukimi
-    Fakulteti i Edukimit Fizik dhe i Sportit    1999
-    Magjistër i Shkencave Sportive         2004
-    Doktor i Shkencave Sportive             2008
-    Pedagoge pranë Fakultetit të Edukimit Fizik dhe Sportit. Lënda: Pedagogji e sportit, historia e edukimit fizik dhe sportit
-    Sportiste aktive: hendboll, atletikë, refere në hendboll, delegate ndërkombëtare në hendboll (EHF)

 

Sportet e praktikuara
Karate, hendboll, atletikë

Karriera sportive
-    24 vjet sportiste aktive
-    13 vjet aktiviste në sport

Udhëheqja në sport
-    Anëtare e Bordit në Federatën e Henbollit e Kosovës
-    Zëvendëspresidente në Federatën e Sporteve Universitare

Shqipe Zogiani Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Shqipe Zogiani Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

 

Pozita: Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Periudha: 2017 – 2020

Datëlindja: 10.12.1976

E-mail: [email protected]

Tel: +383 49 161 223 +383 49 161 223

 

Edukimi

Master në Fakultetin Juridik; "E Drejta Penale"

 

Sportet e praktikuara

Karate

 

Karriera sportive

Karatiste dhe trajnere

 

Udhëheqja në sport

Menaxhere e sportit në Departamentin e Sportit pranë MKRS

Trajnere e karatesë

 

 

 

Agron Mala Anëtar i Bordit të Komitetit Olimpik të Kosovës

Agron Mala Anëtar i Bordit të Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: Anëtar i Bordit të Komitetit Olimpik të Kosovës
Datëlindja: 21.09.1970
E-mail: [email protected]
Tel: +383 44 181 282

Edukimi
Fakulteti i Agrokulturës në Universitetin e Prishtinës (1990 – 1994)

Karriera
Punonjës në organizata të ndryshme ndërkombëtare si UNNIK, OSCE, NATO (KFOR) dhe European Rule of Laë Mission EULEX (1999 – 2016)
Lloji i punëve: Përkthyes, supervajzer, administrator dhe financa.

Karriera sportive
Trajner i çertifikuar: Niveli 1 i Shigjetarisë Botërore (2015) dhe Niveli L1 (2015)
Trajnerë në disiplinat: pushkë dhe pistoletë
Sekretar gjeneral i Federatës së Shenjëtarisë Sportive të Kosovës (2005-2008)
Zëdhëns i Federatës së Shenjëtarisë Sportive të Kosovës (2005-2008)
Anëtar Bordi i i Federatës së Shenjëtarisë Sportive të Kosovës (2016 - )
Themelues i Federatës së Shigjetarisë së Kosovës (2008)
Themelues i Klubit të Shigjetarisë “Feronikeli” (2008-2016)
Sekretar gjeneral i Federatës së Shigjetarisë së Kosovës (2008-2012)


Udhëheqja në sport
President i Federatës së Shigjetarisë së Kosovës (2012-2016, i rizgjedhur në 2016 - )
Delegat në Kongresin e Federatës Botërore të Shigjetarisë (Torino 2011, ANtalia 2013, Kopenhag 2015)
Delegat në Kongresinë e Federatës Evropiane të Shigjetarisë (Amsterdam 2012, Nottingham 2016)

Imer Rama Anëtar i Bordit të Komitetit Olimpik të Kosovës

Imer Rama Anëtar i Bordit të Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: Anëtar i Bordit të Komitetit Olimpik të Kosovës
Periudha: 2017 – 2020
Datëlindja:
E-mail: [email protected]
Nr. Tel: +383 44 617 555

Edukimi:
I diplomuar në Akademinë e Arteve, drejtimi pikturë, titulli: Profesor i Artit, (1984-1988)
Magjistër në Akademinë e Arteve, drejtimi pikturë, (2010)


Karriera (përvoja)
Profesor i artit figurativ në SH.M. Ekonomike në Prishtinë (1988)
Në shërbimet e përbashkëta të kontabilitetit në Rilindje, (1988-1989)
Anëtar i Lidhjes Demokratike të Kosovës, prej vitit (1990)
Shoqërues i parë i ish-presidentit të Republikës së Kosovës, Ibrahim Rugova, (1990-1998)
Këshilltar profesional i Ministres Edita Tahiri në Ministrinë e Shërbimeve Publike të Kosovës, (2010-2011)

Karriera sportive
I specializuar si trajner në arte marciale
Ekspert ndërkombëtar i karatesë
Gjyqtar ndërkombëtar i karatesë

Udhëheqja në sport
Anëtar i Bordit të Federatës së Karatesë së Kosovës, (2007)
Kryetar i Bordit të Ndërmarrjes “Sport Marketing” Prishtinë (2009)
Kryetar i Federatës së Notit Kosovës (2010 - )

Besire Domaniku Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Besire Domaniku Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

Datëlindja: 14.05.1972, Prishtinë

E-mail: [email protected]

Tel:

 

Edukimi

Shkolla fillore:

Shkolla e mesme: Drejtimi matematikor

Univerziteti: Fakulteti i Elektroteknikes - drejtimi informatik (vazhdim)

Trajnere e licencuar nga ITTF

 

Profesioni aktual:

Pronare e NPT AMARE - Prishtinë

Menaxhere në SHPT Talens - Prishtinë

Anëtare e Bordi  në Federatën e Pingpongut e Kosovës (FPPK)

Trajnere e Reprezentacionit të femrave në Pingpong

Kryetare e KPP Prishtina - Femrat

 

Kariera Sportive:

Sporti Pingpong, fillimi i karrierës në vitin 1982

Kampione e Kosoves nga viti 1984 në tri konkurrencat

Kampione e Serbisë (1987)

Përfaqësuese e Reprezentacionit (2004-2009)

Aktive në Reprezentacionin e Veteranëve (2013)

 

Sukseset në konkurrencën e veteraneve:

2013 - vendi i parë ne Dubai konkurenca individuale dhe çifte,

2013 - vendi i tretë në kampionatin Ballkanik, Bullgari

2014 - vendi i tretë në turneun ndërkombetar individual, Antalia

2014 - vendi i 12-të në Aukland, Kampionati Botëror, konkurrenca individuale

2015 - vendi i parë në Albena, Bullgari, turneu ndërkombetar individual

2016 - vendi i parë në çifte në grupin ngushëllues në kampionatin Botëror në Spanjë

2016 - vendi i parë në kampionatin Ballkanik në Cetinje, Mali i zi

2013-2016

Besim Hasani President i Komitetit Olimpik të Kosovës

Besim Hasani President i Komitetit Olimpik të Kosovës

Pozita: President i Komitetit Olimpik të Kosovës
Periudha: President që nga viti 1996
Datëlindja: 26 shkurt 1957, Prapashticë, Prishtinë
E-mail: [email protected] [email protected]
Tel: +383 44 622 000

Edukimi
Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Ekonomik, Drejtimi: Zhvillimi Ekonomik (1976 – 1980)
Master i Shkencave në Marrëdhënie me Publikun (2012 – 2014)
MEMOS XVIII (vijuar prej 1 shtator 2014 – 5 shtator 2015)

Karriera
Profesor i Ekonomikut në Shkollën e Mesme (1980 – 1986)
Ekspert për import dhe eksport në “Fabrikën e Amortizatorëve" në Prishtinë (1986-1989)
Drejtor në “WVP Grup” Graz, Austri (kohë e lirë 1989 -)
ZëvendësDrejtor Gjeneral në  “Fabrikën e Amortizatorëve" në Prishtinë (1999-2003)
Menaxher Gjeneral i “EXIMKOS” (2003-2006)
Këshilltar i Drejtorit Gjeneral “Besa Security” (2006 - 2014)

Sportet e praktikuara
Karate, Pingpong, Atletikë (vrapues në gjysmëmaratonë)

Karriera sportive
Nënkampion i Kosovës në karate 1986, trajner i karatesë (trajner i Afrim Latifit, kampion evropian në WKF, Berlin 2003;), Gjysmëmaratona 2000

Udhëheqja në sport
Sekretar i Përgjithshëm i Federatës së Karatesë së Kosovës (1992-1996)
Sekretar i Përgjithshëm i Federatës së Sportit të Kosovës (1994-1996)
President i Federatës së Karlingut të Kosovës (2011 - )
President i Komitetit Olimpik të Kosovës (1996 - )

2001-2005

Besim Hasani President

Besim Hasani President

Pozita: President i Komitetit Olimpik të Kosovës
Periudha: President që nga viti 1996
Datëlindja: 26 shkurt 1957, Prapashticë, Prishtinë
E-mail: [email protected] [email protected]
Tel: +383 44 622 000

Edukimi
Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Ekonomik, Drejtimi: Zhvillimi Ekonomik (1976 – 1980)

Karriera
Profesor i Ekonomikut në Shkollën e Mesme (1980 – 1986)
Ekspert për import dhe eksport në “Fabrikën e Amortizatorëve" në Prishtinë (1986-1989)
Drejtor në “WVP Grup” Graz, Austri (kohë e lirë 1989 -)
ZëvendësDrejtor Gjeneral në  “Fabrikën e Amortizatorëve" në Prishtinë (1999-2003)
Menaxher Gjeneral i “EXIMKOS” (2003-2006)

Sportet e praktikuara
Karate, Pingpong, Atletikë (vrapues në gjysmëmaratonë)

Karriera sportive
Nënkampion i Kosovës në karate 1986, trajner i karatesë (trajner i Afrim Latifit, kampion evropian në WKF, Berlin 2003;), Gjysmëmaratona 2000

Udhëheqja në sport
Sekretar i Përgjithshëm i Federatës së Karatesë së Kosovës (1992-1996)
Sekretar i Përgjithshëm i Federatës së Sportit të Kosovës (1994-1996)
President i Komitetit Olimpik të Kosovës (1996 - )

 

1996-2000

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]