+383 38 222 223 / [email protected]

Përzgjedhen 42 bursistë “Shpresa Olimpike 2024”

Komiteti Olimpik i Kosovës do të vazhdojë mbështetjen për sportistët, ku këtë herë ka përzgjedhur 42 bursistë “Shpresa Olimpike 2024”.


Bursistët, që vijnë nga 19 sporte olimpike, i takojnë moshës deri në 21 vjet.


Sportistët do të mbështeten nga KOK-u me nga 150 euro në muaj për gjatë gjithë vitit 2024.


Përzgjedhja e 40 të tillëve është bërë nga komisioni i sportit, pas nominimeve të dërguara nga federatat, ndërsa dy bursistë u shtuan me propozim të Bordit Ekzekutiv. Listës iu shtua edhe notarja Hana Beiqi, përkundër mos nominimit nga Federata e Notit e Kosovës!


Gjatë vitit të kaluar, KOK kishte ndarë 35 bursa për sportistët e rinj. Javë më parë, KOK përzgjodhi edhe 10 bursistë tjerë, të cilat mbështeten nga MKRS, sipas rregullores nr 03.2013 për ndarjen e bursave për shpresat olimpike dhe paralimpike.


Lista

Emri dhe mbiemriSporti
 Dëbora GjakovaXhudo
Muhamedin VeseliXhudo
Blerina GashiXhudo
Besjana GashiXhudo
Sidorela DodajXhudo
Laurina GashiXhudo
Mal AgushiTenis
Salidin RamaTenis
Dris SejdiuShenjëtari S.
Adriatik BerishaMundje
Egzon XhoniMundje
Hana BejiqiNot
Mal GashiNot
Vilëza ZeqiriGjimnastikë
Valëza RamaGjimnastikë
Fleta DeçaniKajakim
Lenë OsmaniPingpong
Shega HashaniPingpong
Blend HajdariPingpong
Visar NuhajÇiklizëm
Amar MaxhuniTriatlon
Genc IsufiTriatlon
Emine JonuziAtletikë
Medina KutleshiAtletikë
Enis BytyqiAtletikë
Olti BytyqiAtletikë
Ensar BadallajBoks
Luan MorinaBoks
Denis BllacaTaekwondo
Elion AgushiTaekwondo
Mal SahitiTaekwondo
Andi PupovciSkitari
Klara SefajSkitari
Valmir GllarevaShigjetari
Anita Krasniqi    Futboll
Aurora MaliqiFutboll
Olsi MulajHendboll
Arona KrasniqiHendboll
Malvina HaziriBasketboll
Yll KastratiBasketboll
Erion BajramiVolejboll
Jona KrasniqiVolejboll

Me vendim të BE të KOK janë shtuar edhe:

Baton HaxhiuBadminton
Kaltrinë ThaçiGjimnastikë