+383 38 222 223 / [email protected]

Top 10 arritjet e KOK-ut në vitin 2023

Komiteti Olimpik i Kosovës po e mbyll një tjetër vit me plotë suksese.


Këtë herë kemi renditur top 10 arritjet më të mëdha.


Arritja më e madhe dhe historike është ajo e 8 shtatorit 2023, ku kandidatura e Kosovës triumfoi në Asamblenë e Përgjithshme të Komitetit Ndërkombëtar të Lojërave Mesdhetare (ICMG).Me këtë rast, Kosova u bë organizatore e Lojërave Mesdhetare Prishtina 2030.


Arritje tjera janë edhe marrja e organizimit të Platformës Sportive Evropiane 2024, zyret e reja, marrëveshja e re me BKT Kosova në vlerë 3 milionë euro për 10 vjet etj.