+383 38 222 223 / [email protected]

KOK dhe TPK shënuan Ditën Ndërkombëtare të Sportit dhe Ambientit

Komiteti Olimpik i Kosovës në bashkëpunim me organizatën “Ta Pastrojmë Kosovën”, kanë shënuar sot Ditën Ndërkombëtare të Sportit dhe Ambientit.

Krahas drejtuesve të KOK-ut dhe TPK-së, në aktivitetin e organizuar në hapësirën e Spitalit të Onkologjisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK), morën pjesë drejtuesit e Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës, Spitalit të Onkologjisë, të Departamentit të Sportit (DS) në Ministrinë për Kulturë, Rini e Sport (MKRS), drejtues të Bordit Ekzekutiv të KOK-ut, sportistë, mjekë, pacientë, derisa aktivitetin e begatuan edhe grupi “Merakli të Biçikletave”, grupi muzikor Okarina, zhongleri Agim Agushi, etj.

Presidenti Krasniqi, duke folur për rëndësinë e kësaj dite, inkurajoi të gjithë që të kujdesen për ruajtjen e ambientit dhe të mbjellin pemë, në mënyrë që të kontribuojmë së bashku në shëndetin e familjarëve tanë, e kryesisht fëmijëve, të cilët çdo ditë zhvillojnë aktivitete të ndryshme sportive.


“Sot do të mbjellin Pemën Olimpike, në mënyrë që bashkërisht të përçojmë mesazhin për të ruajtur ambientin tonë të pastër, të sigurtë dhe të shëndetshëm, e sidomos në vende të ndieshme siç është sot QKUK-ja, si dhe vendet tjera ku zhvillohen kryesisht aktivitetet sportive”, tha mes tjerash presidenti Krasniqi.

Thirrje për të ruajtur ambientin si njërin nga mjetet për shëndetin tonë bënë edhe drejtori i SHSKUK-së, Valbon Krasniqi, drejtori i spitalit të Onkologjisë, Ilir Kurtishi, Luan Hasanaj, drejtor ekzekutiv i TPK-së, Fitim Arifi, drejtor i DS të MKRS-së, etj.

Më pas, të pranishmit mbollën Pemën Olimpike 2021, si dhe dhjetëra drunj në hapësirën e spitalit të Onkologjisë. Për nevojat e pacientëve në këtë spital, KOK ndau edhe një biçikletë, e cila u mirëprit nga drejtuesit e këtij spitali.

VIDEO