+383 38 222 223 / [email protected]

Diellza Kelmendi

Koordinatore e vlerave olimpike

Periudha: 01.10.2021 –

Datëlindja: 19.09.1983

E-mail: [email protected]

Tel: +383 49 185 200

Edukimi

 ·          Doktor i Shkencave në fushën e Kineziologjisë, Universiteti Shtetëror i Tetovës, Programi i Kineziologjisë (27.02.2020)

·          Magjister në Kulturë Fizike dhe Sport, Kolegji AAB (06.06.2015)

·           Bachelor në Kulturë Fizike dhe Sport, Universiteti i Prishtinës (26.06.2007)

 

Përvoja e punës

·  Kryetare e Federatës së Sportit Universitar (2020 – 2021)

·  Nënkryetare e Federatës së Sportit Universitar (2017 – 2021)

·   Kryetare e Këshillit Profesional në Federatën e Hendbollit të Kosovës (2017 – 2021)

·   Kolegji AAB, Asistente e Basketbollit – Organizimin dhe mbarvajtjen e orëve praktike dhe teorike (01.10.2012 – 01.10.2018)

·   Kolegji AAB, Asistente e Hendbollit – “Organizimin dhe mbarvajtjen e orëve praktike dhe teorike” 01.10.2012 – 01.10.2018

·   Fakulteti i Edukimit Fizik dhe Sportit, Asistente e Biomekanikës, Ushtrimet Biomekanike (01.10.2018- 01.10.2019)

·  Kolegji Universi, Kulturë fizike sport dhe Rekreacion, Prorektore për Çështje Mësimore dhe Shkencë, Profesor, Ligjëruese e lëndëve: Skijim, Analizë e Performancës Sportive, Sociologjinë e Sportit, Kinezioterapi (01.10.2021- 01.10.2022)

·   Anëtare e Komisionit për Edukimin Olimpik, Akademia Olimpike Nërkombëtare e Evropës (2024-2028)

·    Anëtare e Bordit në Ndërmarrjës Publike ‘’Sport Marketing’’ (Qershor 2023– dhjetor 2023)

 

Publikimet shkencore

·  Pjesëmarrëse në Konferencën FISU World Forum 2020 Budapest 12 to 14 August 2020.

·   Monografi “Dallimet në Treguesit Kinematik Ndërmjet Gjuajtjeve nga Pozita të Ndryshme në Lojën e Basketbollit”, Biblioteka Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani”, Prill, – Gjakovë: Litografia, 2023, ISBN 978-9951-446-15-0.

·   Bashkëpunëtore profesionale në botimin: “Taktika në Basketboll” (2017)

Karriera sportive

·   Basketbolliste e KB Universiteti

·   Basketbollistja më e mirë në top-10 (2001-2007)