+383 38 222 223 / [email protected]

Kompletohet lista prej 24 Shpresave Olimpike 2022

Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës ka miratuar listën e komisionit të sportit për shtimin e shtatë bursistëve Shpresa Olimpike 2022, të cilat kanë quar në 24 numrin e përgjithshëm të Shpresave Olimpike 2022.

Shtatë Shpresat Olimpike të përzgjedhura nga komisioni janë: Jon Gashi (taekwondo), Blin Kuka (xhudo), Suela Canolli (boks), Dren Spahiu (skitari), Armel Qovanaj (atletikë), Auron Syla (mundje) dhe Arba Pupovci (skitari).

17 Shpresa Olimpike ishin përzgjedhur në muajin janar. Të 24 Shpresat Olimpike 2022 do të mbështeten nga KOK-u me nga 150 euro në muaj gjatë vitit 2022.


Lista prej 24 Shpresave Olimpike

Anes Veseli (Xhudo)
Dardan Cena (Xhudo)
Blin Kuka (xhudo
Jon Gashi (taekwondo)
Mal Sahiti (taekwondo)
Sulejman Vizdiklar (taekwondo)
Florentina Restelica (atletikë)
Florian Berisha (atletikë)
Armel    Qovanaj (atletikë)
Luan Morina (boks)
Suela Canolli (boks)
Dren Spahiu (skitari)
Arba Pupovci (skitari)
Aja Broqi (tenis)
Yllka Jashari (beach vollej)
Agnesa Koxha (beach vollej)
Egzon Xhoni (mundje)
Auron Syla (mundje)
Ndriçim Raçi (shenjëtari sportive)
Edonit Telaku (shenjëtari sportive)
Alma Mehmeti (pingpong)
Kreshnik Mahmuti (pingpong)
Valëza Rama (gjimnastikë)
Elvis Çitaku (gjimnastikë)

Bursistët do të marrin nga 150 euro në muaj nga KOK-u