+383 38 222 223 / [email protected]

Iu dha lamtumira e fundit Shqipe Bajçinca-Brestovci

Mes lotësh dhe në prani të qindra pjesëmarrësve, i është dhënë lamtumira e fundit kontribuueses së madhe të të sportit, Shqipe Bajçinca Brestovci, anëtare e Bordit Ekzekutiv të KOK-ut dhe komisioneve të ndryshme në KOK.


Shqipja, u nda nga jeta të dielën pas një sëmundje të rëndë.


Ajo ishte edhe anëtare e BE të Federata e Hendbollit e Kosovës, pedagoge në Fakultetin e Edukimit Fizik dhe Sportit, ndërsa gjatë karrierës 24 vjeçare si sportiste ishte marrë edhe me karate, atletikë dhe hendboll.


Në ceremoninë e varrimit të saj në Prishtinë, krahas familjarëve, e miqve të shumtë nga sporti, morën pjesë edhe anëtarët e BE të KOK-ut me në krye presidentin Ismet Krasniqi, zëvendësministrja e MKRS-së, Daulina Osmani, kryetari i komunës së Prishtinës, Përparim Rama, drejtues të Fakultetit të Edukimit Fizik dhe Sportit, me dekanin Musa Selimi etj.


Në emër të KOK-ut, presidenti Krasniqi vendosi kurorë lulesh, sikurse edhe institucione dhe klube sportive, ku ajo ka kontribuuar më së shumti.


Në nderim të veprës së saj, të mërkurën në amfiteatrin e Bibliotekës Qendrore Universitare të UP “Hasan Prishtina”, tek Instituti i Historisë “Ali Hadri” në ora 11:00, do të mbahet mbledhje komemorative.