Vendimet e BE të KOK-ut: Herolind Nishevci bartë flamurin në hapjen e LM Tarragona 2018, miratohet maskota e Kosovës

E enjte,  21 qershor 2018

Është mbajtur të mërkurën pasdite mbledhja e 20-të e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës (KOK), e cila nisi me një minutë heshtje në nderim të legjendës së futbollit, Fadil Vokrri, i cili ishte nënpresident i KOK-ut.

Kryetari i Federatës së Futbollit të Kosovës, Fadil Vokrri, u nda nga jeta më 9 qershor 2018, pas një sulmi në zemër.

Më pas, Bordi Ekzekutiv shqyrtoi pika të ndryshme të rendit të ditës.

U diskutuan përgatitjet e fundit për Lojërat Mesdhetare Tarragona 2018, derisa u vendos që flamurin e Kosovës në ceremoninë hapëse të LM ta bartë karateisti, Herolind Nishevci. Në ceremoninë hapëse do të mungojë ekipi i xhudos, të cilët për shkak të orarit të garave do të udhëtojnë më vonë.

Po ashtu, u shqyrtuan edhe përgatitjet për Lojërat Olimpike për të rinj, Buenos Aires 2018, në të cilat Kosova është shumë afër normës së parë Olimpike me xhudisten, Erza Muminoviq. Edhe sportistë të sporteve të ndryshme, janë duke garuar në gara të ndryshme për të fituar normën Olimpike.

Një pikë e veçantë ishte maskota e Kosovës, të cilën e miratoi BE. KOK-u iu bashkua Komiteteve tjera Olimpike të Evropës dhe botës, të cilat identifikohen me maskotat e tyre.

Kosova si maskotë të saj do të ketë Qenin e Sharrit, i cili ndryshe njihet si qen autokton në Ilirinë antike. Në historinë e Ilirisë, Qeni i Sharrit është njohur me emrin Qeni Dardan.

BE diskutoi dhe mori vendime edhe për çështje tjera të Rendit të Ditës.

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]