KOK dyfishon mbështetjen për sportistët elitarë, ua heq shpenzimet e përgatitjeve deri në 80 ditë për gjashtë muaj

E premte,  22 janar 2021

Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur të martën, ka marrë një tjetër vendim që shkon ekskluzivisht në të mirë të federatave dhe sportistëve elitarë.

BE i KOK-ut ka vendosur që të dyfishojë mbështetjen për 20 sportistët elitarë, të cilët ndodhen në listën e marrjes së bursave Olimpike për Lojërat Olimpike Tokio 2020.

Sportistët vijnë nga sportet e xhudos, boksit, mundjes, karatesë, atletikës, notit, shenjëtarisë dhe shigjetarisë.

Deri në vitin e kaluar 2020, varësisht nga kategoria në të cilën ndodhen, sportistët kanë pasur mundësi që brenda një viti të përgatiten në kampe jashtë vendit, shpenzimet e të cilave i ka mbuluar KOK-u.

Sportistët që ndodheshin në kategorinë A, i kanë pasur nga 80 ditë përgatitje brenda vitit, kategoria B nga 40 ditë, ndërsa kategoria C nga 20 ditë. 80-ditëshin e kanë arritur vetëm xhudistet, Majlinda Kelmendi, Distria Krasniqi e Nora Gjakova.

Me vendimin e ri të BE, sportistëve iu është dyfishuar mbështetja, duke ua mundësuar që për të gjitha këto ditë (80, 40 dhe 20) t’u hiqen shpenzimet për gjashtë muajt e parë të këtij viti, që i bie deri në muajin kur nisin Lojërat Olimpike Tokio 2020, të cilat mbahen prej 23 korrik – 21 gusht 2021.

Po ashtu, mbështetja vlen edhe për kampet që organizohen në Kosovë dhe Rajon, për kohën sa zgjatë pandemia Covid 19.

Krahas kësaj, BE i KOK-ut, ka vendosur që brenda këtyre gjashtë muajve, të cilët shihen si kruciale për të arritur normën Olimpike Tokio 2020, t’iu mundësojë heqjen e shpenzimeve sportistëve elitarë në njërën nga garat, të vlefshme për pikë Olimpike Tokio 2020.

Në ditët e ardhshme do të publikohet edhe vendimi për bursistët Olimpikë për Lojërat Olimpike Dimërore Pekin 2022.

VENDIMI DHE EMRAT E SPORTISTËVE

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]