Albin Tahiri

Ski

Data e Lindjes:15.02.1989
Vendi i Lindjes:Gradec, Slloveni
Disiplina:Sllallom, sllallom i madh, super sllallom i madh, lëshim dhe kombinim alpin

EDUKIMI

I diplomuar në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Ljubljanës. Drejtimi – dentist

 

KARRIERA

Pjesëmarrës në Kampionatin Botëror “St Moritz 2017” në Zvicër.

Pjesëmarrës në Kampionatin Botëror “Are 2019” në Suedi.

 

LOJËRAT OLIMPIKE

  • Pjesëmarrës me normë Olimpike në Lojërat Olimpike Dimërore “PyeongChang 2018” në Kore të Jugut. Garoi në pesë disiplina. Pozitat: Sllallom 39 (2:02.93 sek.). Kombinim alpin: 37-ti (2:23.40 sek.). Lëshim (downhill) 50-ti (1:48.81 sek.). Super sllallom të madh (Super G): 47-ti (1:32.74 sek.) Sllallom i madh: 56-ti (2:37.47 sek.)

 

  • Pjesëmarrës me normë Olimpike në Lojërat Olimpike Dimërore "Pekini 2022" në Kinë. Garoi në katër disiplina. Pozitat: Sllallom 30-ti, kombinim alpin i 15-ti, super sllallom të madh (super g) 35-ti, sllallom i madh 56-ti.

 

 

BURSIST OLIMPIK

Bursist Olimpik për LOD PyeongChang 2018 dhe Pekin 2022

 

KLUBET

Ravne, Crna Koroskem, KA Peja

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]