Besim Aliti Sekretar i Përgjithshëm

Pozita: Sekretar i përgjithshëm i Komitetit Olimpik të Kosovës

Periudha: Prej 1 shtator 2021

Datëlindja: 04.09.1989

Vendlindja: Tetovë, Maqedoni e Veriut

E-mail: [email protected], [email protected]

Tel: +383 43 726 181

 

Edukimi

-        I licencuar si profesionist në menaxhimin e projekteve – Kolegji i Teknologjisë “Alfred State” (SUNY) – New York, SHBA – 2016

-        PhD kandidat në Fakultetin Ekonomik/Menaxhment – Universiteti “Josip Juraj Strossmeyer” – Osijek, Kroaci – 2014

-        Bursist i Akademisë Olimpike Ndërkombëtare në Greqi, Athinë – 2014

-        Pjesëmarrës i Akademisë Olimpike Ndërkombëtar për të Rinj, Olimpia, Greqi – 2013

-        Diplomë Master në menaxhim sporti dhe kineziologji – Univerziteti i Zagrebit, Kroaci – 2013

-        Universiteti Politeknik i Madridit - Madrid, Spanjë - 2012/2013

-        IPPAS – Analiza e performancës në sport “Middlesex University London” - seminar i mbajtur në Hungari - 2012

 

Karriera

-        Menaxher sportiv në Asociacionin e Sportit Universitar Evropian (EUSA), 2016 – 2021.

-        Menaxher i lartë në Lojërat Islamike të Solidaritetit “Baku 2017”, prill – qershor 2017

-        Bashkëpunëtor i jashtëm – Menaxhimi i sportit në Universitetin e Zagrebit, Kroaci, shkurt 2016 – (aktual)

-        Delegat teknik i karatesë në Asociacionin e Sportit Universitar të Evripës (EUSA), Ljubljanë, Slloveni – dhjetor 2016

-        Menaxher kryesor i projektit në Lojërat Evropiane Universitare 2016, Zagreb, Kroaci, shtator 2015 – dhjetor 2016

-        Zëvendës menaxher i garave të FIBA Eurobasket 2016, Zagreb, Kroaci – gusht – shtator 2015

-        Menaxher operativ i Lojërave Evropiane Baku 2016 (BEGOC), Baku, Azerbajxhan – qershor 2014 – korrik 2015

-        Koordinator i Ditës Ndërkombëtare të Kombeve të Bashkuara të Sportit për Zhvillim dhe Paqe, janar – prill 2014

-        Koordinator kombëtar i Asociacionit ndërkombëtar të sportit dhe kulturës “Now we move - move week Croatia 2013”, Kopenhagë, Danimarkë, - qershor – tetor 2013

-        Drejtor ekzekutiv i Kampionat Evropian të Karatesë “Poreç 2021”.

 

Sportet e praktikuara

Karateist i Kombëtares së Kroacisë - 2010 – 2013

 

Gjuhët e huaja

-        Kroate/Serbe

-        Angleze

-        Spanjolle

-        Gjermane

-        Ruse

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]