U mbyll me sukses moduli 1 i ASMC 2

E diel,  10 nëntor 2019

Komiteti Olimpik i Kosovës filloi me Kursin e dytë për Menaxhimin e Avancuar Sportiv (ASMC 2), të cilin po e vijojnë 12 pjesëmarrës të cilët janë presidentë, sekretarë të përgjithshëm dhe përfaqësues të lartë të federatave sportive në Kosovë.

Prej 12 përfaqësuesve, 6 prej tyre janë femra, 6 meshkujt, duke respektuar barazinë gjinore në 50 për qind.

Moduli i parë tre ditor u mbajt në Hotel Sirius në Prishtinë, prej 8-10 nëntor 2019.

Ligjërues të përhershëm të kursit janë: Presidenti i Komitetit Olimpik të Kosovës, Besim Hasani, Ibër Alaj, drejtor i Departamentit të Sportit në MKRS, MEMOS 19 dhe Elda Gjoka, drejtoreshë kombëtare për organizimin e kurseve bazike për administratorë të sportit, MEMOS 9.

Krahas tyre në këtë kurs pritet të ketë edhe ligjërues ndërkombëtar.

Presidenti i Komitetit Olimpik të Kosovës u shpreh se ky kurs do të jetë më i vështirë se kurset tjera, por njëkohësisht është më i vlefshëm, duke pasur parasysh se certifikata e këtij kursi do të vlejë edhe në arenën ndërkombëtare.

Drejtori i departamentit të sportit në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Ibër Alaj shtoi se ky kurs është i domosdoshëm për zhvillimin e mirëfilltë të organizatave sportive në Kosovë.

ASMC 2 ka gjashtë module.

Fotot tjera

 

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Sportit me Kuaj

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]

 

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e Kick-Boxit

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Jahë Sahiti
E-mail: [email protected]

Federata e Gjimnastikës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Bejsbollit dhe Softbollit

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: