25 komuna shënuan Ditën Olimpike 2019, kryeministri Haradinaj vrapoi me fëmijët e Pavarësisë

E hënë,  27 maj 2019

25 komuna kanë shënuarsot edicionin e tetë të Ditës Olimpike 2019, në të cilën morën pjesë rreth 15mijë fëmijë të lindur në vitin e Pavarësisë së Kosovës.

Fëmijët vrapuan nësheshet e komunave të Prishtinës, Gjilanit, Ferizajt, Mitrovicës, Gjakovës,Vushtrrisë, Podujevës, Skënderajt, Suharekës, Drenasit, Vushtrrisë, Dragashit,Obiliqit, Kaçanikut, Deçanit, Fushë Kosovës, Rahovecit, Shtimjës, Klinës, Vitisë,Istogut, Kamenicës, Junikut dhe Hani i Elezit, kurse Malisheva e organizoi nëstadium.

Aktivitetikryesor u mbajt në Prishtinë, ku mori pjesë edhe kryeministri i Kosovës, RamushHaradinaj, i cili pasi përshëndeti fëmijët vrapoi bashkë me ta, ndërsa ministripër Kulturë, Rini e Sport, Kujtim Gashi, mori pjesë në hapjen e Ditës Olimpikenë Ferizaj.

Dita Olimpike ushënua në kuadër të përvjetorit të 27-të të themelimit (27 maj 1992) të KomitetitOlimpik të Kosovës.

Presidenti iKOK-ut, Besim Hasani, përgëzoi fëmijët për pjesëmarrjen masive nga viti në vit.

“Ju fëmijët ePrishtinës në vitin 2012 keni qenë katër vjeçar, kur filluat për herë të parëdhe sot janë rreth 15 mijë fëmijë të cilët kanë vrapuar në tërë Kosovën. Urimepër të gjithë”, tha presidenti Hasani.

Drejtori iDepartamentit të Sportit në MKRS, Ibër Alaj i cili përgëzoi Komitetin Olimpikpër një organizim të tillë, iu drejtua fëmijëve me mesazhin për të qenë aktiv nësport.

Në emër të komunëssë Prishtinës, drejtori i Sportit, Fitim Rexha u tha fëmijëve se: “Ju jeni rritae Pavarësisë dhe me juve po rritet Pavarësia e Kosovës çdo vit”.

I pranishëm ishteedhe koloneli i Ushtrisë së Kosovës, Afrim Veseli, i cili përcolli përshëndetjete komandatit Rrahman Ramës dhe gjithë ushtarëve të Kosovës.

Në kategorinë emeshkujve (Prishtinë) vendi i parë i takoi, Rin Ahmetit, i dyti Flamur Bulliqi,ndërsa i treti përfundoi Erion Beha, ndërsa tek femrat vendin e parë e zuri:Medina Fejza e ndjekur nga Erisa Avdullahu dhe Medina Bilalli.

Të gjithë fëmijëtnë të gjitha komunat morën fanella, medalje për pjesëmarrje dhe për tri vendete para.

 

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Sportit me Kuaj

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]

 

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e Kick-Boxit

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Jahë Sahiti
E-mail: [email protected]

Federata e Gjimnastikës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Bejsbollit dhe Softbollit

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: