Xhudo prin në kategorizimin e sporteve, gjashtë federata në kategorinë A

E premte,  28 janar 2022

Komisioni për kategorizimin e sporteve, sportistëve dhe trajnerëve, i dalë nga Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës ka bërë kategorizimin e sporteve, sportistëve dhe trajnerëve për vitin 2022.

Komisioni ka kategorizuar 38 federata, 28 sportistë dhe 19 trajnerë.

Në kategorinë A ndodhen Federata e Xhudos e Kosovës, Volejbollit, Karatesë, Hendbollit, Basketbollit dhe Futbollit.

Xhudo ka 83.35 pikë, por që me rekomandim të komisionit dhe aprovim të Bordit Ekzekutiv të KOK do të rekomandohen në MKRS me maksimumin e pikëve, 100.

Në kategorinë B janë nëntë federata, 16 në kategorinë C dhe shtatë në kategorinë D.

Tri federata nuk janë kategorizuar dhe në mungesë të licencës do të rekomandohen për mbështetje nga MKRS, ndërsa tri të tjera nuk janë kategorizuar në mungesë të licencës dhe dëshmive të aktiviteteve.

Listës së kategorizimit të sportistëve i prijnë kampionet olimpike, Distria Krasniqi e Nora Gjakova me nga 100 pikë.

Në listën e trajnerëve prinë Driton Kuka me 235 pikë, i pasuar nga Sylejman Shala e Besim Brahimi me nga 22.5 pikë.

Kategorizimi2022

 

 

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]