Tokio 2020, do të hyjnë në histori si Lojërat e para Olimpike me barazi gjinore

E hënë,  08 mars 2021

Në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (KON), ka bërë të ditur të hënën se Lojërat Olimpike Tokio 2020, do të hyjnë në histori të saj për shkak të barazisë gjinore.

LO Tokio 2020 të shtyra për një vit shkaku i pandemisë Covid 19, do të mbahen prej 23 korrik – 8 gusht 2021 në Tokio të Japonisë.

Pothuajse 49 për qind të e pjesëmarrësve sportistë do të jenë të gjinisë femërore, bazuar në kuotën e alokuar nga KON-i.

Për herë të parë, 206 Komitetet Olimpike Kombëtare duhet të kenë dy sportistë të dy gjinive në ekipet e tyre Olimpike, ndërsa të gjitha ekipet Olimpike, përfshirë edhe okipin Olimpik të Refugjatëve të KON-it, do të inkurajohen që në ceremoninë hapëse, flamurin e tyre ta bartin një femër dhe një mashkull.

KON, po ashtu, ka shtuar nga nëntë në 18 numrin e garave mikse (meshkujt dhe femra) në krahasim me Lojërat Olimpike Rio 2016.

Ngritje të barazisë gjinore do të ketë edhe në Lojërat Paralimpike Tokio 2020, ku së paku 40.5 përqind e sportistëve do të jenë femra, bazuar në kriteret e përcaktuara nga Komiteti Paralimpik Ndërkombëtar.

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: art.kokollari[email protected]