Tenistja Blearta Ukëhaxhaj, pranohet në programin për ambasadore të re olimpike nga Kosova për EYOF “Banska Bistrica 2022”

E mërkurë,  20 tetor 2021

Përfaqësuesja nga Federata e Tenisit të Kosovës, Blearta Ukëhaxhaj, është pranuar në programin për “Ambasadore e Re Olimpike Evropiane (EYOA)” nga Kosova për Festivalin Olimpik Evropian për të Rinj (EYOF) “Banska Bistrica 2022”, që organizohet nga Komiteti Olimpik i Evropës në muajin korrik të vitit të ardhshëm në Banska Bistrica të Sllovakisë.

Blearta është ish-tenisere dhe gjyqtare, ndërsa si sportiste ka përfaqësuar Kosovën edhe në Festivalin Olimpik Evropian për të Rinj “Gyor 2017”, ku ishte edhe bartëse e flamurit në ceremoninë hapëse, si dhe pjesëmarrëse në Lojërat Mesdhetare “Tarragona 2018”.

Ajo ishte përzgjedhur javë më parë nga Bordi Ekzekutiv i KOK-ut për ambasadore, ndërsa është pranuar pas intervistimit nga përfaqësues të programit.

Programi i EYOA)-s, synon të forcojë dhe promovojë vlerat olimpike në mesin e sportistëve të rinj që marrin pjesë në EYOF Veror.

Ambasadore nga Kosova e EYOF-it Dimëror “Vuokatti 2022” është skitarja Era Shala.

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]