Spyros Capralos, zgjedhet president i ri i Komitetit Olimpik të Evropës, urohet nga presidenti Krasniqi

E enjte,  10 qershor 2021

Spyros Capralos është zgjedhur president i ri i Komitetit Olimpik të Evropës, në Asamblenë e 50-të Gjenerale të KOE-së (EOC), që u mbajt në Athinë të Greqisë. 

Capralos, që është edhe president i Komitetit Olimpik të Greqisë, mori 34 vota, ndërsa kundërkandidati i tij, danezi, Niels Nygaard, kishte 16 sosh.

“Të udhëheqësh Komitetin Ekzekutiv dhe të gjitha Komitetet Olimpike të Evropës, është një privilegj i madh. Përkrahja juaj do të thotë shumë për mua, andaj jam shumë mirënjohës. Do të angazhohem, do të jem mendjehapur, transparent dhe një president i të gjitha vendeve”, tha Capralos në fjalën e tij.

Të pranishëm në Asamble ishin edhe drejtuesit e Komitetit Olimpik të Kosovës, presidenti Ismet Krasniqi, nënpresidenti Milaim Kelmendi dhe këshilltari i presidentit, Besim Aliti.

Menjëherë pas Asamblesë, drejtuesit e KOK-ut janë takuar me Capralosin, të cilin e kanë uruar për zgjedhjen e tij në krye të Lëvizjes Olimpike të Evropës, derisa presidenti i ri i KOE-së shprehu gatishmërinë për të bashkëpunuar ngushtë me Komitetin Olimpik të Kosovës.

Gjatë këtyre dy ditëve, drejtuesit e KOK-ut, patën rastin të takohen edhe me homologë të shumtë të Komiteteve Olimpike Evropiane.

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]