Sot fillon Kursi i Avancuar për Menaxhimin Sportiv (ASMC 3) – gjenerata e tretë

E premte,  16 tetor 2020

Bazuar në Planin Strategjik të Komitetit Olimpik të Kosovës për ngritjen e kapaciteteve të Burimeve Njerëzore, si parakusht i menaxhimit strategjik të Organizatave Sportive Olimpike (OSO), KOK në bashkëpunim me Komitetin Olimpik Ndërkombëtar (IOC), do të fillojë sot me Kursin e Avancuar për Menaxhimin Sportiv (ASMC 3) – gjenerata e tretë.

ASMC 3 do të nisë pas përfundimit të suksesshëm të dy gjeneratave të para ASMC 1 dhe 2, të mbajtura në dy vitet e fundit.

Ligjërues të përhershëm të kursit janë: Presidenti i Komitetit Olimpik të Kosovës, Besim Hasani, MEMOS 18, drejtor programi; Iber Alaj, u.d. i sekretarit të përgjithshëm të Ministrisë për Kulturë, Rini e Sport, MEMOS 19, drejtor programi; Elda Gjoka, drejtoreshë kombëtare për organizimin e kurseve bazike për administratorë të sportit, MEMOS 9.

Kursin e tretë do ta vijojnë 17 kandidatë të federatave Olimpike dhe zyrtarë të KOK-ut.

ASMC është një program edukues cilësor që paraqet platformën teoriko-praktike për avancim në punë në kuadër të Organizatave Sportive Olimpike (OSO).

Programi ka gjashtë module: Organizimi i një OSO, menaxhimi Strategjik, menaxhimi i burimeve njerëzore, menaxhimi i financave, menaxhimi i marketingut dhe organizimi i një ngjarje sportive madhore. Kursi zgjatë gjatë deri në prill 2021. Gjatë moduleve pritet të ketë edhe ligjërues ndërkombëtarë.

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]