Rreth 1200 garues morën pjesë në Gjysmëmaratonën Prishtina 2019, pjesëmarrës edhe presidenti i KOK-ut, Besim Hasani

E diel,  28 prill 2019

Rreth 1200 garues kanë marrë pjesë në edicionin e 19-të me radhë të gjysmëmaratonës Prishtina 2019, të mbajtur sot në Prishtinë.
Edhe këtë edicion, çmimet kryesore i fituan garuesit nga Kenia. Shtegun 21 kilometërsh Prishtinë-Obiliq-Fushë Kosovë dhe anasjelltas e kaloi edhe kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj.
Pjesëmarrës në gjysmëmaratonë ishte edhe presidenti i KOK-ut, Besim Hasani.
“Unë që nga nisja e gjysmëmaratonës vrapoj, ndoshta kam munguar në 3-4 raste për shkak të udhëtimeve të mia jashtë vendit. Herën e parë kam vrapuar në gjysmëmaratonën 21 km dhe çdo herë tjetër nga 5 kilometra. Caku këtë vit ishte ta kalojë vetveten. Ne vitin 2018 distancën 5km e kisha kaluar për 39 minuta e 5 sekonda, kurse këtë vit të njëjtën distancë e kalova për 38 minuta. Jam i lumtur që e munda vetën. Vitin e ardhshëm dua të jem edhe më i mirë”, tha për Kosova Press presidenti Hasani, duke iu bërë thirrje të gjithëve të marrin pjesë në gjysmëmaraton dhe të mundin vetvetën.
Sponsore e gjysmëmaratonës ishte edhe Iute Credit Kosova, që njëherit është edhe sponsor i KOK-ut.
Foto: Gani KosumiNa ndiqni

Video

Federatat

Federata e Sportit me Kuaj

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]

 

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e Kick-Boxit

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Jahë Sahiti
E-mail: [email protected]

Federata e Gjimnastikës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Bejsbollit dhe Softbollit

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: