Presidenti Krasniqi ishte panelist në tryezën e Kolegjit AAB, të organizuar në shënimin e Ditës Ndërkombëtare të Sportit për Zhvillim dhe Paqe

E mërkurë,  07 prill 2021

Me rastin e 6 prillit - Ditës Ndërkombëtare të Sportit për Zhvillim dhe Paqe, organizuar nga Fakulteti i Kulturës Fizike, në Kolegjin AAB u mbajt një tryezë diskutimi ku të ftuar ishin presidenti i sapozgjedhur i Komitetit Olimpik të Kosovës, Ismet Krasniqi dhe Besim Aliti, këshilltar i presidentit të KOK.

Në hapje të tryezës, dekani i Fakultetit të Kulturës Fizike, prof.asoc.dr.Fatmir Pireva foli për kontributin pozitiv që sporti mund të ketë në realizimin e zhvillimit të qëndrueshëm dhe përparimin e të drejtave të njeriut.

Presidenti i KOK, Ismet Krasniqi në këtë tryezë foli për planprogramin e tij si udhëheqës i këtij institucioni dhe zhvillimin e mëtejmë të tij: “Qëllimi im kryesor është të zhvillojmë sportin në Kosovë në mënyrë strategjike në nivele kombëtare dhe lokale, të ndërtojmë fuqitë dhe kapacitetet organizative të federatave kombëtare të sportit”.

Krasniqi shtoi se në mandatin e tij ai do të përpiqet që si Komitet Olimpik i Kosovës të ndërtohen kapacitete për të organizuar ngjarje të mëdha ndërkombëtare sportive. Të përfshihen profesionalistët nga Kosova në organet ndërkombëtare të qeverisjes së sportit, ndërsa prioritete do të mbeten edhe ndërtimi i kapaciteteve për lobim sportiv, rritja financiare, e krijimi i trashëgimisë infrastrukturore dhe jo infrastrukturore.

Duke folur për përfaqësimin e Kosovës në Lojërat Olimpike në Tokio, Krasniqi konfirmoi se krahas pesë xhudistëve që tashmë kanë siguruar normën olimpike për pjesëmarrje në këtë ngjarje globale sportive, tashmë të konfirmuar me ftesë janë edhe dy notarë dhe një atlet, ndërsa po punohet edhe në mbështetjen e sportistëve në disiplina të tjera, si në karate, boks, etj.

“Ne do t’ i mbështesim fuqishëm ata dhe t’ i ndihmojmë në mënyrën më të mirë për përgatitjen e tyre që të mund të kualifikohen, sepse kemi garues potencial”, theksoi Krasniqi. /Teksti Kolegji AAB

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]