Presidenti Hasani priti trajnerin me famë botërore, Genadijus Sokolovas, i cili po ligjëron në seminarin për trajnerë të notit

E hënë,  04 mars 2019

Presidenti i Komitetit Olimpik të Kosovës, Besim Hasani, ka pritur të hënën trajnerin e notit me famë botërore, Genadijus Sokolovas.
Sokolovas ndodhet prej disa ditësh në Kosovë, ku po ligjëron në seminarin e FINA-s (Federata Ndërkombëtare e Notit), për nivelin e dytë të kursit për trajnerë të notit, në të cilin krahas trajnerëve nga Kosova, po marrin pjesë edhe trajnerë nga Shqipëria, Maqedonia, Greqia, Britania e Madhe, Brazili etj.
Ish notari i njohur ka qenë drejtor i shkencave sportive, ku ka pasur rastin të punojë me elitën e notit, duke përfshirë kampionin e shumëfishtë Olimpik, Michael Phelphs.
Presidenti Hasani falënderoi mysafirin nga SHBA-të për edukimin që po e bënë për trajnerët në këtë kurs, duke shprehur mirënjohjen e thellë dhe përkrahjen e vazhdueshme të Komitetit Olimpik të Kosovs për Federatën e Notit të Kosovës.
Gjatë bashkëbisedimit presidenti Hasani kërkoi që bashkëpunimi i Federatës së Notit në Kosovë me ligjëruesin Sokolovas, të thellohet edhe më shumë gjatë këtij viti dhe bashkarisht edhe me Komitetin Olimpik të Kosovës t’i mundësohet Sokolovit të vijë sërish gjatë muajit tetor në vendin tonë për të vijuar edhe nivelin e tretë të trajnimit për trajnerë.
I pari i Lëvizjes Olimpike në Kosovë, Besim Hasani, e njoftoi Sokolovasin edhe me vendimin e Bordit Ekzekutiv të KOK-ut për të përkrahur edukimin në kampe jashtë vendit të trajnerëve të sporteve të ndryshme në Kosovë, si dhe me organizimin e kurseve për trajnerë dhe administratorë sporti.
Genadijus Sokolovas u shpreh mirënjohës për pritjen e bërë, duke shprehur përshtypjet e para se Kosova është vend me shumë talentë nëpër botë.
Ai foli për rëndësinë që ka organizimi i kursit të nivelit të dytë, në të cilin po e bartë përvojën e tij tek trajnerët e shumtë pjesëmarrës.
I pranishëm në takim ishte edhe sekretari i përgjithshëm i Federatës së Notit të Kosovës (FNK), Astrit Haliti.

Foto: Shpend Ahmeti

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Sportit me Kuaj

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]

 

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e Kick-Boxit

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Jahë Sahiti
E-mail: [email protected]

Federata e Gjimnastikës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Bejsbollit dhe Softbollit

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: