Presidenti Besim Hasani emërohet anëtar i Komisionit Ndërkombëtar të FICTS-it

E hënë,  18 janar 2021

Presidenti i Komitetit Olimpik të Kosovës, Besim Hasani, është përzgjedhur anëtar i Komisionit Ndërkombëtar të Festivalit Ndërkombëtar të Federatës Ndërkombëtare të Kinemasë Televizive Sportive (FICTS). 

Pjesë e këtij komisioni janë anëtarë të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, të Komiteteve Olimpike Kombëtare, anëtarë të Federatave Kombëtare për Kinemanë Sportive, etj.

KOK u bë anëtar i FICTS në nëntor të vitit 2019, kurse vitin e kaluar organizoi Festivalin e 1-rë Ndërkombëtar të Filmit Sportiv, me ç’rast shtatë filma dhe dokumentarë sportivë të Kosovës u prezantuan në Kampionatin Botëror të Filmit Sportiv 2020, ku dokumentari “Beyond the Dream”, kushtuar atletit Muhamet Ramadani fitoi çmimin “Mention D’Honneur” për Sportet Individuale.

Drejtuesit e KOK-ut, presidenti Hasani dhe sekretari i përgjithshëm, Shasivar Haxhijaj, janë anëtarë edhe të Komisioneve tjera ndërkombëtare.

Presidenti Hasani prej vitit 2018 është edhe anëtar i Komisionit të Komitetit Olimpik Evropian (KOE) për Lojërat Olimpike, ndërsa sekretari i përgjithshëm, Haxhijaj, është anëtar i Komisionit të KOE-së për Barazinë Gjinore në Sport.

 

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]