Një medalje e artë dhe një e bronztë për atletikën në Ballkanikun U-20

E hënë,  14 shtator 2020

Një medalje e artë dhe një e bronztë është bilanci i medaljeve të fituara nga Kombëtarja e Kosovës në atletikë në Kampionatin Ballkanik U-20 të mbajtur këtë fundjavë në Stamboll të Turqisë.

Muhamet Ramadani fitoi medaljen, duke konfirmuar edhe një herë dominimin e tij në disiplinën e hedhjes së gjylës, 6 kilogramë.

Ramadani doli i pari në një konkurrencë prej shtatë garuesvë. Rezultati i tij ishte 18.85cm.

Ai kishte fituar të artën edhe në Ballkanikun e sallës U-20 të mbajtur në shkurt të këtij viti.

Muhameti është medalist i artë edhe në Festivalin Olimpik Evropian për të Rinj (EYOF) Baku 2019.

Një ditë më vonë (e diel), medaljen e bronztë e fitoi Alaudin Suma, në disiplinën e hedhjes së diskut 1.750gr. Ai hodhi diskun 49.83 cm.

Ky është suksesi më i madh i arritur nga Alaudini në karrierën e tij.

Të dy garuesit janë Shpresa Olimpike 2020 nga KOK-u.

Në Ballkanik morën pjesë edhe 10 atletë tjerë, të cilët nuk arritën të ngjiten në podium.

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]