Lojërat Olimpike për të Rinj Dakar 2022, shtyhen për vitin 2026

E mërkurë,  15 korrik 2020

Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC) dhe Komitetin Olimpik i Senegalit, janë pajtuar që Lojërat Olimpike për të Rinj Dakar2022, të parapara për t’u mbajtur në vitin 2022 në Dakar të Senegalit, të shtyhen deri në vitin 2026.

Vendimi u morë nga Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar.

Shtyrja e këtyre Lojërave iu mundëson Komiteteve Olimpike Kombëtare dhe Federatave Ndërkombëtare të planifikojnë më mirë aktivitetet e tyre, të cilat janë prekur fuqishëm nga shtyrja e Lojërave Olimpike Tokio 2020, nga shtyrja e ngjarjeve tjera sportive ndërkombëtare, si dhe nga kriza globale shëndetësore e krijuar nga pandemia Covid 19, thuhet ndër të tjera në njoftimin e IOC.

Kosova për herë të parë në Lojërat Olimpike Verore për të Rinj u përfaqësua në Buenos Aires 2018, ku fitoi një medalje të bronztë me xhudisten, Erza Muminoviq.

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Sportit me Kuaj

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]

 

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e Kick-Boxit

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Jahë Sahiti
E-mail: [email protected]

Federata e Gjimnastikës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Bejsbollit dhe Softbollit

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: