KOK-u nominohet për njërin nga çmimet prestigjioze të organizatës ndërkombëtare “Peace and Sport”

E mërkurë,  25 nëntor 2020

Komiteti Olimpik i Kosovës është nominuar për njërin nga çmimet prestigjioze për vitin 2020 të organizatës ndërkombëtare “Peace and Sport” (Paqja dhe Sporti”).

KOK-u është nominuar për çmimin në kategorinë “6Prill Nisma e Vitit”.

Në këtë kategori shpërblehen organizatat dhe individët, të cilët kanë kontribuar në shënimin e 6 Prillit – Ditës Ndërkombëtare të Sportit për Zhvillim dhe Paqe, e cila shënohet duke bartur letrën e bardhë, ose përmes aktiviteteve që rrisin ndërgjegjësimin për t’u marrë me sport, si  mjet për zhvillim dhe paqe.

KOK kishte organizuar kampanjën masive shpërblyese të publikimit të fotove dhe videove me letër të bardhë, duke përdorur mesazhet inkurajuese: #RriNshpi #BejSport #Kenaqu, të cilës iu kishin bashkuar më shumë se 5 mijë pjesëmarrës.

KOK-u është në konkurrencë me Federatën Ndërkombëtare të Xhudos, Ministrinë për Edukim, Shkencë, Kulturë dhe Sport të Gjeorgjisë, “Sporti për Jetë” e Palestinës dhe Sekretariatin e Shtetit për Rininë dhe Sportin brenda Ministrisë së Arsimit të Portugalisë.

Për ta fituar KOK-u këtë çmim, duhet të vendos juria profesionale e “Peace and Sport”, ndërsa kontribut të madh mund të japin votuesit përmes platformës online, e cila prej nesër (26 nëntor) e deri më 30 nëntor do të publikohet në faqen zyrtare të “Peace and Sport” (www.peace-sport.org).

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]