KOK përzgjodhi 17 Shpresa Olimpike 2022, numri pritet të rritet

E martë,  01 shkurt 2022

Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës ka aprovuar rekomandimin e komisionit të sportit për përzgjedhjen e 17 Shpresave Olimpike 2022, të cilat vijnë nga 10 federata.

Përzgjedhja është bërë bazuar në rezultatet e tyre, gjithëpërfshirjen dhe univerzalitetin.

Bursistët do të mbështeten nga KOK-u me nga 150 euro secilin, duke rritur shumën e mbështetjes nga vitet paraprake.

Lista pritet të zgjerohet në ditët e ardhshme, pas aplikimit të ri që do ta bëjnë federatat e sporteve olimpike.

Bursistët i takojnë moshave 15-21 vjeç.

 

Shpresat Olimpike 2022, që mbështeten nga KOK

Anes Veseli (Xhudo)
Dardan Cena (Xhudo)
Luan Morina (boks)
Aja Broqi (tenis)
Mal Sahiti (taekwondo)
Sulejman Vizdiklar (taekwondo)
Florentina Restelica (atletikë)
Florian Berisha (atletikë)
Yllka Jashari (beach vollej)
Agnesa Koxha (beach vollej)
Egzon Xhoni (mundje)
Ndriçim Raçi (shenjëtari sportive)
Edonit Telaku (shenjëtari sportive)
Alma Mehmeti (pingpong)
Kreshnik Mahmuti (pingpong)
Valëza Rama (gjimnastikë)
Elvis Çitaku (gjimnastikë)

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]