KOK mbajti video-konferencën e radhës me federatat sportive

E premte,  29 maj 2020

Komiteti Olimpik i Kosovës ka mbajtur video-konferencën e radhës me federatat sportive, të tretën që prej përhapjes së pandemisë Covid-19, e cili u zhvillua ‘online’ përmes platformës ‘Zoom’.

Video-konferencën e drejtoi presidenti i KOK-ut, Besim Hasani, i cili falënderoi edhe një herë përfaqësuesit e federatave sportive për bashkëpunimin dhe gatishmërinë që bashkarisht të kalojnë sfidat që po e përcjellin sportin tonë pas Covid-19.

Gjatë takimit u diskutua për kërkesën e KOK-ut dhe federatave sportive drejtuar Ministrisë së Shëndetësisë, që sa më parë të lejohet nisja e përgatitjeve dhe garave sportive nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë dhe Ministria e Shëndetësisë.

U kërkua nga Ministria për Kulturë, Rini e Sport, që mjetet e ndara për federatat nga kësti i parë (TM1) i memorandumeve, që një pjesë e tyre, varësisht nga shpenzimet e federatave, t’iu ndahen klubeve, dhe me këtë rast t’iu mundësohet arsyetimi në raportimin bërë MKRS-së.

Përfaqësuesit e federatave dhe KOK konstatuan se klubet kanë pasur shpenzime të mëdha gjatë kohës së pandemisë, për çka kërkojnë të gjenden forma të kompenzimit.

U kërkua që klubet dhe federatat të dërgojnë në KOK dhe MKRS humbjet faktike që mund të dëshmohen nga ana e klubeve dhe federatave, dhe pastaj të kërkohet mbështetje nga fondet e ndryshme të Qeverisë së Kosovës, Unionit Evropian etj.

Po ashtu, u kërkua që klubet të tregojnë masat që do të ndërmarrin në mbrojtje të sportistëve të tyre, numrin e sportistëve në një seancë, distanca midis tyre, higjiena, dezinfektimi i hapësirave ku stërvisin, zhveshtoret, koridoreve, etj, bazuar në eksperiencat e federatave përkatëse ndërkombëtare.

Takimi i ardhshëm pritet të mbahet pas dy javësh, varësisht edhe nga zhvillimet që do të pasojnë.

 

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]