Drejtuesit e KOK-ut u pritën nga ministri Behxhet Pacolli, u kërkua dhënia e pasaportave diplomatike për sportistët elitarë, si dhe punësimi i tyre në MPJ

E mërkurë,  03 korrik 2019

Në vazhdën e takimeve me ministrat e Qeverisë së Republikës së Kosovës, drejtuesit e Komitetit Olimpik të Kosovës, presidenti Besim Hasani dhe sekretari i përgjithshëm Shasivar Haxhijaj, janë pritur sot nga ministri i Punëve të Jashtme, Behgjet Pacolli, njëherit zëvendës kryeministër i Kosovës.
Drejtuesit e KOK-ut falënderuan ministrin Pacolli për pritjen, derisa e përgëzuan për punën që po bënë.
Edhe ministri shprehu kënaqësinë për takimin, duke uruar presidentin Hasani dhe sekretarin e përgjithshëm Haxhijaj, për punën dhe sukseset e sportistëve tanë në arenën ndërkombëtare.
Në takim u bisedua për diplomacinë sportive, pasi dihet mirë se sportistët janë ambasadorët më të mirë të shtetit, të cilët me sukseset e tyre po e ngritin imazhin, si dhe po e lartësojnë flamurin tonë edhe në shtetet që ende nuk e njohin pavarësinë e Kosovës.
Po ashtu, u diskutua edhe mundësia e pajisjes së sportistëve elitarë me pasaporta diplomatike dhe mundësia e punësimit të sportistëve elitarë në MPJ.
Ministri Pacolli me ekipin e tij shprehën gatishmërinë që në ditët në vijim në kuadër të Ministrisë të formojnë një Departament për Diplomacinë Sportive, ku do të mund të punësoheshin edhe sportistë elitarë.
Gjithëashtu, ministri Pacolli u pajtua për pajisjen me pasaporta diplomatike, për çka mbeti që fillimisht të caktohen kriteret, në mënyrë që më pas të pajisen një numër i caktuar i sportistëve me pasaporta të tilla.
Palët biseduan edhe për çështje tjera me interes për sportin dhe sportistët tanë.Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Sportit me Kuaj

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]

 

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e Kick-Boxit

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Jahë Sahiti
E-mail: [email protected]

Federata e Gjimnastikës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Bejsbollit dhe Softbollit

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: