Delegacioni i Unionit Amator të Sportistëve në SHBA, i dorëzoi KOK-ut pajisje sportive për federatat

E premte,  26 prill 2019

Drejtuesit më të lartë të Unionit Amator të Sportistëve (AAU) në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, të prirë nga presidenti i kësaj organizate, Roger Goudy kanë vizituar Komitetin Olimpik të Kosovës, me ç’rast janë pritur nga presidenti Besim Hasani, sekretari i përgjithshëm, Shasivar Haxhijaj dhe stafi.
Goudy shoqërohej nga Rusy Buchanan (nënpresident), Teresa Parmenter (Guvernatore e Iowas), Wes Creason (kryetar i AAU në mundje), Kim Heidemann (drejtoreshë në Alliance Global Solutions) dhe Kathy Buchanan, dorëzuan në KOK pajisje sportive për federata të ndryshme në Kosovë, si donacion nga shteti i Ioëas.
Pajisjet iu dedikohen kryesisht sporteve të futbollit, basketbollit, volejbollit, ragbit, etj.
Presidenti Hasani u shpreh mirënjohës dhe falënderoi përzemërsisht miqtë tanë nga SHBA, për disa prej të cilëve ishte vizita e tretë bërë KOK-ut dhe e cila këtë herë ka rezultuar me një donacion për federatat sportive.
Në emër të AAU-s, presidenti Goudy theksoi se ky donacion vjen si rrjedhojë e vizitave që përfaqësuesit e kësaj organizate kanë pasur në Kosovë, si dhe sfidat nëpër të cilat ka kaluar sporti ynë dhe vetë shteti i Kosovës.
Presidenti Hasani i njoftoi mysafirët edhe me pamje nga Festivali Sportiv Prishtina 2019, ku morën pjesë 2 mijë parafillorë, për çka përfaqësuesit e AAU mbetën të ngazëllyer me organizimin.
Gjatë bashkëbisedimit u trajtuan edhe mënyra tjera të bashkëpunimit mes Lëvizjes Olimpike në Kosovë dhe Unionit Amator të Sportistëve të Iowas.

 Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Sportit me Kuaj

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]

 

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e Kick-Boxit

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Jahë Sahiti
E-mail: [email protected]

Federata e Gjimnastikës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Bejsbollit dhe Softbollit

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: