Albin Tahiri fiton normën Olimpike edhe në disiplinën e sllallomit

E hënë,  08 mars 2021

Albin Tahiri ka fituar normën Olimpike edhe në disiplinën e sllallomit të skijimit alpin për Lojërat Olimpike Dimërore Pekini 2022.

Tahiri fitoi normën falë rezultatit të sotëm të arritur në garën e Rogllas së Sllovenisë.

Ai doli i 40-ti me kohë 1:36.17 minuta pas dy lëshimeve, ndërsa fitoi 123.19 pikë të Federatës Ndërkombëtare të Skitarisë, që ishin të mjaftueshme për të kompletuar rezultatet e nevojshme për normë Olimpike. Pjesëmarrës në garë ishin 79 garues, ku 35 nuk e përfunduan njërin nga dy lëshimet.

32-vjeçari, javën e kaluar e fitoi normën Olimpike edhe në disiplinën e sllallomit të madh.

“Pas sllallomit të madh, me rezultatin e sotëm kam kompletuar kriteret olimpike edhe në sllallom. Prej tani fokusi im do të jetë në disiplinat e shpejta si super sllallom të madh, kombinim alpin dhe lëshim”, deklaroi Tahiri për Komitetin Olimpik të Kosovës.

Në sllallom normën Olimpike e ka të fituar edhe Arbi Pupovci.

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]