Diellza Kelmendi Koordinator i vlerave olimpike

Emri: Diellza

Mbiemri: Kelmendi

Periudha: 01.10.2021 -

Datëlindja: 19.09.1983, Prishtinë

E-mail[email protected] 

[email protected]

Tel: +383 49 185 200

Edukimi
- Doktor i Shkencave në Kineziologji

Universiteti i Prishtinës Fakulteti i Edukimit Fizik dhe Sportit

Bachelor i Kulturës Fizike dhe i Sportit (2007)

- Kolegji AAB, Master në Kulturë Fizike dhe Sport - “Dallimet në mes të disa karakteristikave antropometrike dhe aftësive motorike te grupit të basketbollit dhe nxënësve të moshës 15 vjeçare” (2015)

- Universiteti Shtetëror i Tetovës, Fakulteti i Kulturës Fizike (2020)

Doktor i Shkencave në fushën e kineziologjisë

“Dallimet në treguesit kinematikë ndërmjet gjuajtjeve me kërcim dhe pa kërcim nga pozita të ndryshme në lojën e basketbollit“.

 

Konferencat Ndërkombëtare

1. Shaqiri, D., Pireva, F., Shaqiri,K., Gashi B. (2016). Differences betëeen basketball players and 15-year-old students in some anthropometric features and motor skills. International Balkan Conference in Sport Scienes. IBCSS2016. May 27-28,2016, Tetova, Macedonia.

2. Kelmendi, D., Ziba, A., Pireva, A., Shaqiri, K., Turjaka, A. Impact of the basketball game in anthropometric characteristics and motoric skills for the agde 12-13 year old. Fourth Internationa Balkan Conference in Sport Siences. IBCSS2017. May 05-06, 2017, Tetova, Macedonia.

3. Shaqiri, K., Kelmendi, D., Sulejmani, B., Memishi, Sh., Rexha, A.(2017). Anxiety betëeen atletesh of Individua sports, collective sports and non-athletes durning adolesence. The Internnationa Balkan Conference in Sport Sciences (IBCSS 2017). Burs, Turkye.

4 . Kelmendi,D., Myrtaj, N., Shaqiri, K., Turijaka, A.(2018 ).The Impact of chineseologica treatmmen ( Plumetric type) in developing motoric skills and specific motoric skillis in hendball. Sport and Health. Thfifth Internationa Balkan Conference in Sport Sciences, May 18-19, 2018, Tetova, Macedonia. IBCSS2018.

5. Kelmendi, D., Myrtaj, N., Shaqiri, K., Georgiev, G. (2018). Measure characteristics of precision tests ëith top basketball players from kosovo. 3h International Scientific. Conference.Research in Physical Education, Sport and Health, 2018. ISSN (Print):1857-8152; ISSN (Online):1857-8160

6. Pjesëmarrëse në Konferencën FISU World Forum 2020 Budapest 12 to 14 August 2020.

 

Përvoja e punës

Kryetare e Federatës së Sportit Universitar (FSUNK), (2021 - prezent)

- Nënkryetare e Federatës së Sportit Universitar (FSUNK), (2017 - 2021)

- Kryetare e Këshillit Profesional në Federatën e Hendbollit të Kosovës (2017 - 2021)

- Kryetare e Këshillit Profesional të Komitetit Paralimpik të Kosovës (2021 – 2024)

- Kolegji AAB, Asistente e Basketbollit - Organizimin dhe mbarvajtjen e orëve praktike dhe teorike (01.10.2012 – 01.10.2018)

- Kolegji AAB, Asistente e Hendbollit – “Organizimin dhe mbarvajtjen e orëve praktike dhe teorike” 01.10.2012 – 01.10.2018

- Fakulteti i Edukimit Fizik dhe Sportit, Asistente e Biomekanikës, Ushtrimet Biomekanike (01.10.2018- 01.10.2019)

- Kolegji Universi, Kulturë fizike sport dhe Rekreacion, Prorektore për Çështje Mësimore dhe Shkencë, Profesor, Ligjëruese e lëndëve: Skijim, Analizë e Performancës Sportive, Sociologjinë e Sportit, Kinezioterapi (01.10.2021- 01.10.2022)

 

Karriera sportive

- Basketbolliste e KB Universiteti

- Basketbollistja më e mirë në top-10 (2001-2007)

Komplet CV

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]