Kategorizimi i sporteve, sportistëve dhe trajnerëve për vitin 2018

E mërkurë,  18 prill 2018

Për herë të parë Komiteti Olimpik i Kosovës bëri Kategorizimin e sporteve, sportistëve dhe trajnerëve, bazuar në Rregulloret e Ministrisë për Kulturë, Rini e Sport.

Vlerësimi i Komisionit për kategorizim vlen për vitin 2018 dhe është sipas renditjes së mëposhtme:

 

 

KATEGORIZIMI I SPORTEVE

 

GRUPI “A” (6 FEDERATAT ME MBI 65 PIKË)

1. XHUDO……………………..83.10 PIKË

2. FUTBOLLI………………….77.37 PIKË

3. KARATE…………………….70.79 PIKË

4. HENDBOLLI……………….67.50 PIKË

5. BASKETBOLLI…………….66.90 PIKË

6. VOLEJBOLLI……………….65.49 PIKË

 

GRUPI “B” (7 FEDERATA, 45.00-64.99 PIKË)

7. ATLETIKA………………......57.0106 PIKË

8. BOKSI……………………….51.55 PIKË

9. NOTI…………………………50.03 PIKË

10. PINGPONGU……………..48.0075 PIKË

11. SKIJIMI…………………….47.69 PIKË

12. TENISI……………………..46.01 PIKË

13. PESHËNGRITJA…………45.10 PIKË

14. SHIGJETARIA…………....45.01 PIKË

 

GRUPI “C” (20.00-44.99)

15. ÇIKLIZMI………………….44.40 PIKË

16. SHENJËTARIA…………..43.66 PIKË

17. GJIMNASTIKA…………...43.50 PIKË

18. MUNDJA…………………..41.90 PIKË

19. SHAHU……………………35.60 PIKË

20. BOULINGU……………….34.80 PIKË

21. BODYBUILDINGU…….....34.55 PIKË

22. AUTOSPORTET………....34.50 PIKË

23. KICKBOKSI………………32.20 PIKË

24. AERONAUTIKA…………..29.20 PIKË

 

GRUPI “D” (NËN 20 PIKË)

25.  MINIGOLFI………………16.00 PIKË

 

 

 

KATEGORIZIMI I SPORTISTËVE:

1.    MAJLINA KELMENDI, XHUDO, SPORTISTE E MERITUAR…………………100 PIKË

2.    HEROLIND NISHEVCI, KARATE, SPORTIST I KLASIT BOTËROR……60 PIKË

3.    DISTRIA KRASNIQI, XHUDO, SPORTISTE NDËRKOMBETARE…………45 PIKË

4.    NORA GJAKOVA, XHUDO, SPORTISTE NDËRKOMBETARE…………………40 PIKË

5.    AKIL GJAKOVA, XHUDO, SPORTIST NDËRKOMBËTAR………………………37.5 PIKË

6.    JETMIR GOQI, BODYBUILDING, SPORTIST BOTËROR……………………35 PIKË

7.    GENTIANA BEQA, BODYBUILDING, SPORTISTE BOTËRORE……………30 PIKË

8.    LORIANA KUKA, XHUDO, SPORTISTE NDËRKOMBËTARE……………..…20 PIKË

9.    LAURA FAZLIA, XHUDO, SPORTISTE NDËRKOMBËTARE………………...10 PIKË

10.    SHPAT ZEKA, XHUDO, SPORTIST NDËRKOMBËTAR………………………..10 PIKË

 

KATEGORIZIMI I TRAJNERËVE:

1.    DRITON KUKA, TRAJNER I 7 XHUDISTEVE TË KATEGORIZUARA……….131.5 PIKË

2.    SHQIPE ZOGIANI, TRAJNER I HEROLIND NISHEVCIT, KARATE……………30 PIKË

3.    BURIM VRANIQAJ, TRAJNER I JETMIR GOQIT, BODYBUILDING…………17.5 PIKË

4.    ASDREN AHMETI, TRAJNER I GENTIANA BEQES, BODYBUILDING…………15 PIKË

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]