Kosova mori pjesë për herë të parë në Festivalin Olimpik Dimëror Evropian për të rinj

E premte,  08 shtator 2017

Kosova mori pjesë për herë të parë në Festivalin Olimpik Dimëror Evropian për të rinj, që u mbajt në Erzurum të Turqisë, nga data 12-17 shkurt 2017.

Kosova u përfaqësua me pesë sportistë në dy sporte të ndryshme, skijim alpik dhe snowboard.

Në skijim alpik, Arbi Pupovci doli i 29-ti në sllallom (me kohë 2:17.07, +36.30 pas dy lëshimeve), kurse në sllallom të madh i 37-ti (2:36.49, +26.43). Vernor Gjurkaj në sllallom doli i 30-ti (2:48.93, +1:08.16), ndërsa në sllallom të madh i 38-ti (2:51.25, +41.19). Adea Haxhidauti në sllallom nuk arriti ta përfundojë garën, kurse në sllallom të madh doli e 51-ta (3:36.05, +1:23.43).

Lyra Hoxhaj në sllallom nuk arriti ta përfundojë garën, kurse në sllallom të madh doli e 50-ta (3:06.38,
+53.76).

Garuesja e vetme në snowboard, Grenita Grazhda, u diskualifikua.

 

 

Lista e delegacionit të Kosovës që mori pjesë në Erzurum:
Jeton Rudari, shef i misionit
Muhamet Dresha, zyrtar
Kushtrim Deva, trajner i skijimit alpik
Ernest Sefaj, trajner i skijimit alpik
Renato Laci, trajner snoëboard
Adea Haxhidauti, skijim alpik
Lyra Hoxha, skijim alpik
Arbi Pupovci, skijim alpik
Vernor Gjurkaj, skijim alpik
Grenita Grazhda, snowboard

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]