KOK përzgjedhi 10 Shpresat Olimpike 2022, të cilat mbështeten nga MKRS

E shtunë,  25 dhjetor 2021

Komiteti Olimpik i Kosovës, konkretisht Komisioni i Sportit, ka bërë përzgjedhjen e 10 bursistëve Shpresave Olimpike 2022, të cilët mbështeten me bursa nga Ministria për Kulturë, Rini e Sport. 

10 bursistët janë përzgjedhur bazuar në rezultatet e tyre ndërkombëtare gjatë vitit 2021, nga 25 aplikime të 14 federatave.

Bursa nga MKRS do të marrin: Kiana Kryeziu e Drin Kokaj (skitari), Bashkim Bajoku e Loris Idrizi (boks), Sara Susuri (atletikë), Fatjona Kasapi (xhudo), Valmir Gllareva (shigjetari), Denis Bllaca (taekwondo), Vesa Gjinaj (tenis) dhe Adriatik Berisha (mundje).

Bursistët do të marrin çdo muaj nga 150 Euro nga MKRS.

Në muajin janar 2022, KOK do të bëjë përzgjedhjen edhe të një liste tjetër të bursistëve Shpresa Olimpike 2022, të cilët do të mbështeten nga KOK-u.

 

Lista e 10 Shpresave Olimpike – mbështetja e MKRS

 

Kiana Kryeziu (skitari)

Drin Kokaj (skitari)

Bashkim Bajoku (boks)

Loris Idrizi (boks)

Sara Susuri (atletikë)

Fatjona Kasapi (xhudo)

Valmir Gllareva (shigjetari)

Denis Bllaca (taekwondo)

Vesa Gjinaj (tenis)

Adriatik Berisha (mundje).

 

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]