KOK përzgjedhi 10 bursistët “Shpresa Olimpike 2021”

E mërkurë,  20 janar 2021

Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës në mbledhjen e 56-të të mbajtur mbrëmë në Hotel Sirius, të parën për këtë vit, ka shqyrtuar pika të ndryshme të Rendit të Ditës.

BE bëri përzgjedhjen e 10 bursistëve “Shpresa Olimpike 2021”, të cilët do të marrin bursa në vlerë 150 Euro në muaj nga Ministria për Kulturë, Rini e Sport, bazuar në Rregulloren Nr. 03/2013 për ndarjen e Bursave për Shpresat Olimpike dhe Paralimpike.

Në listë ndodhen nga dy sportistë të xhudos, karatesë, boksit dhe atletikës, ndërsa tenisi dhe skitaria, kanë nga një. Në përzgjedhjen prej 28 aplikimeve të 13 federatave, janë marrë parasysh rezultatet e arritura në vitin 2020, ndërsa mosha e përcaktuar ka qenë 15-21 vjeç.

Në ditët e ardhshme, BE i KOK-ut, pritet të zgjedh edhe bursistët “Shpresa Olimpike 2021”, të cilët do të marrin paga nga Komiteti Olimpik i Kosovës, por që nuk ndodhen në këtë listë.

Gjatë vitit 2020, bursa nga KOK-u morën 10 sportistë të federatave të notit, xhudos, atletikës, karatesë, boksit, shigjetarisë, taekwondosë, tenisit dhe mundjes.

 

Lista e 10 bursistëve “Shpresa Olimpike 2021” që do të marrin bursa nga MKRS

Erza Muminoviq (xhudo)

Dardan Cena (xhudo)

Betim Maliqi (karate)

Albulena Gërvalla (karate)

Alnera Brahimi (boks)

Remzo Mustafiq (boks)

Muhamet Ramadani (atletikë)

Alaudin Suma (atletikë)

Vesa Gjinaj (tenis)

Drin Kokaj (skitari)

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]