KOK përzgjedh edhe 10 Shpresa Olimpike 2020

E hënë,  24 shkurt 2020

Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës në mbledhjen e fundit, bëri përzgjedhjen e 10 Shpresave Olimpike 2020, të cilat do të paguhen nga KOK-u për 12 muajt e këtij viti.

Për herë të parë KOK ka vendosur të çojë në 10 numrin e Shpresave, nga 6 sosh sa ishte për vitin 2019.

Listës i prijnë notari Arti Krasniqi, xhudistja Fatjona Kasapi, si dhe karateisti, Betim Maliqi.

Atletika është sporti i vetëm që përfaqësohet me dy garues: Albina Deliu dhe Alaudin Suma.

Besart Pireva është nga boksi, ndërsa lista pasohet me Edi Dvorani (shigjetari), Njomza Nuraj (taekwondo), Vesa Gjinaj (tenis) dhe Fatlum Braka (mundje).

Të gjithë sportistët e rinj do të marrin paga mujore në vlerë 100 Euro në muaj.

Krahas këtyre 10 Shpresave, BE i KOK-ut në fund të vitit 2019 përzgjodhi edhe 10 Shpresa Olimpike 2020, të cilat do të marrin paga mujore në vlerë 150 Euro nga Ministria për Kulturë, Rini e Sport.

Kjo është hera e parë që, KOK dhe MKRS japin 20 paga mujore për 20 Shpresa Olimpike 2020.

 

10 Shpresat Olimpike 2020, të cilat do të marrin paga nga KOK-u 

1.            Arti Krasniqi (not)

2.            Fatjona Kasapi (xhudo)

3.            Betim Maliqi (karate)

4.            Albina Deliu (atletikë)

5.            Besart Pireva (boks)

6.            Alaudin Suma (atletikë)

7.            Edi Dvorani (shigjetari)

8.            Njomza Nuraj (taekwondo)

9.            Vesa Gjinaj (tenis)

10.         Fatlum Brakaj (mundje)

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]