BE i KOK-ut zgjodhi 10 Shpresat Olimpike 2020

E hënë,  30 dhjetor 2019

Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës, në mbledhjen 43-të, përzgjodhi 10 Shpresat Olimpike 2020, të cilat do t’ia propozojë Ministrisë për Kulturë, Rini e Sport (MKRS).

Pas propozimeve të ardhura nga federatat, BE i KOK-ut përzgjodhi 10 më të mirët nga 27 propozime, bazuar në rezultatet e arritura në vitin 2019.

Listës i prijnë sportet e xhudos, karatesë dhe boksit me nga dy sportistë.

Federatat tjera si: atletika, noti, skitaria dhe pingpongu, janë me nga një sportist.

MKRS ndanë nga 150 euro në muaj për secilin sportistë gjatë tërë vitit 2020.

 

Lista e 10 Shpresave Olimpike 2020

Flaka Loxha (xhudo)

Laura Fazliu (xhudo)

Muhamet Ramadani (atletikë)

Albulena Gërvalla (karate)

Melos Gashi (karate)

Patriot Behrami (boks)

Shpejtim Bajoku (boks)

Eda Zeqiri (not)

Drin Kokaj (skitari)

Fatih Kabaraxhaku (pingpong)

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]