19 sportistët e përzgjedhur nga BE i KOK-ut për të përfituar bursa nga SO i KON-it për “Tokyo 2020”

E mërkurë,  16 gusht 2017

Në mbledhjen e mbajtur të hënën (12 qershor 2017) nga Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës janë përzgjedhur 19 sportistë që do të përfitojnë bursa nga Solidariteti Olimpik i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar për Lojërat Olimpike “TOKYO 2020”.

Bazuar në kriteret e përcaktuara, të pjesëmarrjes dhe të arriturave të garuesve në Lojëra Olimpike, Kampionate Botërore, Evropiane, Ballkanike dhe ato të Kosovës, si dhe pas shumë diskutimesh, Bordi unanimisht miratoi listën prej 19 sportistëve, prej 32 sa ishin propozuar nga federatat.
Sportistët e përzgjedhur vijnë nga tetë sporte të ndryshme dhe shtatë komuna.

Solidariteti Olimpik jep bursa në vlerë 6 mijë dollarë për çdo  muaj, të cilat do të ndahen nga sportistët në bazë të rezultateve, kurse Komiteti Olimpik i Kosovës do të kontribuojë me 1100 dollarë në muaj.
Listës së përfituesve i prin heroina jonë, medalja e artë në LO “RIO 2016”, xhudistja, Majlinda Kelmendi, e cila do të përfitojë nga 1 mijë dollarë për 36 muajt e ardhshëm.

Fituesja e medaljes së bronztë në Lojërat Evropiane, “Baku 2015” dhe pjesëmarrësja me normë në LO “RIO 2016”, xhudistja, Nora Gjakova, do të përfitojë nga 700 dollarë.

I treti në listë është karateisti, Herolind Nishevci, fitues i medaljes së bronztë në Kampionatin Botëror për senior, të cilit do t’i takojnë 600 dollarë.
Xhudistja Distria Krasniqi dhe boksierja Donjeta Sadiku, do të përfitojnë nga 500 dollarë, për sukseset e tyre në Kampionate Botërore për junior.

Me shumën nga 350 dollarë u përzgjodhën karateistët, Orges Arifi e Alvin Karaqi, dhe xhudisti Akil Gjakova, për të arriturat e tyre në Kampionate Evropiane.

Bordi përzgjodhi edhe 11 sportistë të tjerë që kanë shënuar rezultate në Kampionate Ballkanike dhe të Kosovës, por të cilët japin shpresa të mira për të fituar normën olimpike.

Loriana Kuka (xhudo), Musa Hajdari, Astrit Kryeziu e Vijona Kryeziu (atletikë), Urata Rama (shenjëtari), Dasar Xhanbazi e Flaka Pruthi (not), Atdhe Luzhnica (shigjetari), Edon Shala (mundje), Fortesa Orana (karate) dhe Drilon Ibrahimi (shenjëtari, do të përfitojnë nga 250 dollarë.
Afati për aplikim i KOK-ut ka qenë deri më 15 qershor 2017, ku më pas SO i KON-it pritet ta miratojë listën komplete.

 

Përfituesit e bursave për LO “Tokyo 2020“
Majlinda Kelmendi (xhudo)      1000 dollarë në muaj
Nora Gjakova        (xhudo)      700 dollarë në muaj
Herolind Nishevci   (karate)      600 dollarë
Distria Krasniqi      (xhudo)       500 dollarë

Loriana Kuka        (xhudo)       500 dollarë
Donjeta Sadiku     (boks)         500 dollarë
Egzon Shala        (mundje)        350 dollarë
Akil Gjakova        (xhudo)        350 dollarë
Musa Hajdari        (atletikë)     250 dollarë
Astrit Kryeziu        (atletikë)     250 dollarë
Vijona Kryeziu (atl.)->Laura Fazliu (xhudo) 250 dollarë
Urata Rama         (shenjëtari)  250 dollarë
Dasar Xhambazi   (not)            250 dollarë
Flaka Pruthi->Fjorda Shabani (not)250 dollarë
Atdhe Luzhnica    (shigjetari)    250 dollarë
Edon Shala         (mundje)       250 dollarë
Fortesa Orana     (karate)        250 dollarë
Drilon Ibrahimi     (shenjëtari)  250 dollarë

Elhami Shabani (karate)          250 Euro

Art Krasniqi (not)                    250 Euro

 

SQARIM 1: Pas raportimit të Federatës së Notit të Kosovës për performancën e bursistëve Olimpikë, si dhe pas kërkesës së tyre (FNK), BE i KOK-ut mori vendim që Flaka Pruthin ta zëvendësojë me notaren tjetër të talentuar, Fjorda Shabani. Fjorda fillon të marrë bursën Olimpike prej 1 janar 2019.

SQARIM 2: Orges Arifit (karate) i është ndalur bursa Olimpike Tokio 2020 prej muajit shtator 2019, pasi garuesi ka vendosur të përfaqësojë një shtet tjetër.

SQARIM 3: Loriana Kukës (xhudo) prej dhjetorit 2019 i është ngritur bursa Olimpike prej 250 dollarë deri në 500 dollarë.

SQARIM 4: Alvin Karaqit (karate) i është ndalur bursa Olimpike Tokio 2020 prej janar 2020, pasi garuesi ka vendosur të përfaqësojë një shtet tjetër.

SQARIM 5: Mundësi Egzon Shala fillon të marrë bursën prej 1 maj 2020, pas miratimit nga SO i KON-it. Ai përfiton bursën e ndërprerë të Alvin Karaqit.

SQARIM 6: Xhudistja Laura Fazliu zëvendësohet me atleten Vijona Kryeziu. Vendimi hynë në fuqi prej tre mujorëshit të fundit të vitit 2020. 

SQARIM 7: Prej janar 2021, karateistit Elhami Shabani dhe notarit Arti Krasniqi, i është ngritur bursa olimpike prej 100 Euro në muaj në 250 Euro.

(Përditësimi i fundit: Mars 2021)

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]