16 Shpresat Olimpike 2019, KOK për herë të parë ndanë 6 Bursa

E hënë,  28 janar 2019

Komiteti Olimpik i Kosovës ka nënshkruar kontrata me gjashtë sportistë të rinj, të cilët janë përzgjedhur nga Bordi Ekzekutiv i KOK si bursistë për Shpresa Olimpike 2019.

Në ceremoninë e nënshkrimit të mbajtur në Hotel Sirius në Prishtinë, u bë e ditur se të gjashtë sportistët do të marrin bursa mujore nga 100 euro nga KOK-u për gjatë tërë vitit 2019.

Sportistët e përzgjedhur janë: Drenis Mala (shigjetari), Erdonis Maliqi (boks), Melisa Zhdrella (not), Bleron Fetaovski (peshëngritje), Blerton Nuha (çiklizëm) dhe Albinot Selmani (karate).

Krahas tyre u bë e ditur se KOK-u ka përzgjedhur edhe 10 sportistë tjerë të rinj si Shpresa Olimpike, të cilët do të marrin bursa nga Ministria për Kulturë, Rini e Sport, në vlerë 150 euro në muaj për gjatë vitit 2019. “KOK për herë të parë ka vendosur që të ndajë bursa për Shpresa Olimpike për vitin 2019.

Ka vite të tëra që MKRS ndan bursa për Shpresa Olimpike dhe ato do të vazhdojnë edhe në të ardhmen, por krahas kësaj, KOK në mbledhjen e vet ka vendosur që nga ky vit të vazhdojë të ndajë bursa për Shpresa Olimpike, të cilat ndahen nga mjetet e gjeneruara nga sponsorët e KOK-ut. Me këtë ne jemi duke përmbushur misionin e KOK-ut që sportistët të jenë në qendër të vëmendjes”, tha presidenti Hasani.
Karateisti Albinot Selmani e quajti bursën motiv shtesë për të fituar medalje evropiane dhe botërore.

Kontratat u nënshkruar mes KOK-ut, sportistit, trajnerëve dhe përfaqësuesve të federatave.
 
10 sportistët që do të përfitojnë bursa nga MKRS në vlerë 150 Euro në muaj, si Shpresa Olimpike 2019
1. Erza Muminoviq (xhudo)
2. Shpat Zeka (xhudo)
3. Muhamet Ramadani (atletikë)
4. Betim Maliqi (karate)
5. Patriot Behrami (boks)
6. Dren Ukimeraj (not)
7. Arlind Selimi (mundje)
8. Arbi Pupovci (skitari)
9. Albina Deliu (atletikë)
10. Fatih Karabaxhaku (pingpong)


6 sportistët që do të përfitojnë bursa nga KOK në vlerë 100 Euro në muaj, si Shpresa Olimpike 2019
Drenis Mala (shigjetari)
Erdonis Maliqi (boks)
Melisa Zhdrella (not)
Bleron Fetaovski (peshëngritje)
Blerton Nuha (çiklizëm)
Albinot Selmani (karate)

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]